Blazon Rite: Dulce Bellum Inexpertis (ep)

Het Amerikaanse Blazon Rite zet zijn zijn eerste stap in de opbouw van een discografie middels deze vier tracks tellende debuut-ep. Gitarist James Kirn is de bedenker achter dit heavy metal / power metal gezelschap dat hier vier epische nummers aflevert waar draken, ridders en dus fantasy als tekstuele onderwerpen aan bod komen. De nummers zelf vormen een klein verhaaltje over een krijger die zich “omschoolt” tot zwerver om later een soort van koning te worden onder het bewind van een gehoornde mysterieuze half god. Muzikaal krijg je de gekende ingrediënten: krachtige riffs, stevige basis van bass en drums, melodieuze gitaarsolo’s en krachtige kloeke vocalen. Het viertal – naast James hoor je Pierson Roe (bass, synths), Ryan Haley (drums) en Johnny Halladay (vocals) – kleurt heel mooi tussen de lijntjes van het (sub)genre en voegt daar eigenlijk zo goed als niets aan toe. Zelf zijn we niet onder de indruk van het aangebodene, maar het zorgt wel voor zo’n twintig minuten afleiding in corona tijden.

Luc Ghyselen (60)

Gates Of Hell Records

Tracklist: 1. The Warriors Choice (Take Me Away) 2. Diamond Daggyr 3. Into The Expanse (Solar Portals and Celestial Holes) 4. Udug Hul (Summons You)