Putrid Offal: Sicknesses Obsessions

Putrid Offal is een iet of wat minder bekende, maar daarom niet minder interessante band die inmiddels bijna dertig jaar actief is en al die tijd nauwelijks van stijl veranderde. De stijl is grindcore / old skool death metal. Dit is raar maar waar hun tweede album. Het vorige, ‘Mature Necropsy’, dateert van 2015. Samen met het ‘Premature Necropsy’, de ‘Suffering’ en ‘Anatomy’ vormen de twee albums het volledige oeuvre van deze band. Fans van Carcass, Napalm Death of Pungent Stench, zullen Putrid Offal vast en zeker weten te pruimen. De band speelt wel snoeihard, maar de productie is zeer zuiver zodat je naast de logische dosis heaviness ook veel muzikaliteit krijgt met Putrid Offal. Voor de duidelijkheid, de sound is wel ‘rechtdoor’ als je begrijpt wat ik bedoel. Meeneuriën … nee, wellicht niet, meebrullen … des te meer. Wellicht had u ook al door dat het thema ‘gore’ en ‘death’ is. Anders gezegd, de nummers die over liefde gaan, gaan niet over het soort liefde dat de doorsnee lezer(es) normaal ervaart. De lat ligt iets minder hoog … zes voet diep om precies te zijn. Of zoals de band het verwoord in één van hun nummers: ‘Let There Be Rot’. Vijftien nummers lang probeert Putrid Offal u een beetje omver te blazen. En ze doen dat verre van slecht. Bij dit soort muziek hoort onder normale omstandigheden een moshpitje. De bijhorende dvd heb ik niet gezien, maar ik vermoed dat er wel een moshpitje zal opstaan. Die dvd is namelijk de live registratie van hun laatste passage op HellFest. Ik kwam, ik zag, maar ik herinner er me alvast geen seconde van, van hun HellFest-optreden. Dus het moet wel in orde geweest zijn. En reden te meer om Putrid Offal nog eens aan het werk te zien. De band heeft ondertussen al vier singles van het album gereleased: ‘Dura Mater’, ‘Heaven’s Door, ‘Skilled Ritual’ en ‘Let There Be Rot’. Indien u graag een voorproevertje had ontvangen, dan moet u maar eens kijken op hun Facebook pagina of internet-site. Soit, deze band levert met ‘Sicknesses Obsessions’ de perfecte soundtrack voor elk met bloed overgoten avontuur. Het komt niet op een zakje meer of minder. Zeer aanstekelijk dit Putrid Offal. Misschien in het vervolg eens iets minder lang wachten alvorens werk los te laten op de mensheid.

Frederik Blieck (81)

Xenokorp

Tracklist: Disc 1 (cd) 1. Autopsy 2. Let There Be Rot 3. Dura Mater 4. Necrotic Mutilation 5. Charnel House 6. A Rot’s Caress 7. Glorify Me 8. Livor Mortis 9. Lifeblood Ejected 10. Viscera 11. Palor Mortis 12. Skilled Ritual 13. Barber Butcher 14. Y Shaped 15. Vesalius 16. Heaven’s Door 17. Vasectomy // Disc 2 (dvd) – Live at HellFest: 1. Livor Mortis 2. Purulent Cold 3. Let There Be Rot 4. From Plasma To Embalming 5. Repulsive Corpse 6. Necrotic Mutilation 7. Gurgling Prey Rottted Flesh 9. Organic Excavation 10. Suffering