Obsecration: Onwards The Mystic Paths Of The Dead

Het Griekse Obsecration is reeds sinds 1990 actief en dan vergeten we nog dat de band een voorgeschiedenis heeft als Morbid Illusion en Curse die terug gaat tot 1989. Dit om maar aan te geven dat de heren reeds lang de klappen van de zweep kennen. Vooral vocalist C. Dead V. dan, want die is er reeds bij sinds 1991. Zijn rauwe, diepe grunts passen dan ook wonderlijk bij de death metal sound van het gezelschap. Bassist Drakhon is er reeds bij sinds 2006, terwijl drummer Ungod erbij is sinds 2015. Die laatste verzorgt ook het gitaarwerk op de uitgaves sinds 2018. Voor deze ‘Onwards The Mystic Paths Of The Dead’, het zevende full-album onder deze naam, haalde het drietal gitarist El erbij die voor de passende solo’s zorgt. Elf tracks – we tellen de instrumentale intro even mee – krijg je hier te verwerken die als een pletwals over je heen rollen. De heren gaan er aan een stevig tempo tegenaan, vergeten absoluut niet dat het geheel krachtig, brutaal en agressief moet klinken en voegen daar dan melodieuze gitaarsolo’s aan toe. En zonder dat Obsecration tot de absolute toppers in het (sub)genre behoort, worden we hier op onze wenken bediend. Vooral de brute vocalen en de best wel indrukwekkende gitaarsolo’s zorgen er steeds voor dat onze aandacht niet verslapt. Dat betekent niet dat we zonder de heel strakke basslijnen, de wervelende drumpatronen en de krachtige riffs evengoed zouden bediend zijn geweest. In ieder geval zorgt Obsecration met dit nieuwe album voor een mooie aanvulling op hun eigen discografie en kan de liefhebber van het (sub)genre dit album ook zonder meewarige blikken te krijgen aan zijn / haar collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (80)

Witching Hour Productions EVIL 105

Tracklist: 1. Onwards The Mystic Paths Of The Dead (Intro) 2. Beyond The Nightmarish Passage At The Skeletons Valley 3. Recollections For The Great Unknown (Hyperborea Pt. III) 4. Shadows … 5. The Powers Of Darkness 6. The Cry Of Those Who Rejected Life 7. Incest, Brutality & The Abuse (Avoriaz Pt. I & Pt. II) 8. Circle Of The Nemesis (Avoriaz Pt. III) 9. … At The Bonds Of Lucifer 10. When The Sky Turns Dark 11. Chaotic Threat