Nubivagant: Roaring Eye

Met ‘Roaring Eye’ krijgen we het debuutalbum van Nubivagant. Toch is de man achter Nubivagant niet aan zijn proefstuk toe daar multi-instrumentalist Omega ook te horen is op albums van o.a. Darvaza, Fides Inversa, Frostmoon Eclipse, Kult, Moloch en ga zo maar door. Belangrijk is dit keer wel het feit dat Omega hier ook zelf instaat voor de vocalen. En net dat maakt het verschil uit met het gros van de andere bands die zich in black metal kringen bewegen. Terwijl het puur muzikaal ook alle hens aan dek is om de dreigende, koude duisternis tegen te houden, zorgen zijn vocalen voor een opmerkelijk contrast. Omega gebruikt immers uiterst cleane vocalen voor dit Nubivagant die je eerder bij traditional heavy metal en dergelijke aantreft dan bij black metal acts. En …, wij vinden dat dit perfect werkt. We kunnen best begrijpen dat absolute die hard black metal fanaten zullen afhaken omdat die duistere, dreigende en / of rauwe vocalen verwachten, maar dan missen die wel het intense en beklijvende gevoel dat de man onder de naam Nubivagant neer zet. Zes nummers lang zijn we gewoonweg onder de indruk van het stevige tempo, waar je heerlijk kan op headbangen, de volle en duistere kracht die uitgaat van de nummers, én de schitterende cleane stem. Dit laatste valt enkel weg op het kortste nummer ‘Solemn Peals’, daar dit een instrumentaal stukje is geworden waar o.a. een stevige donderklap in waar te nemen is en dat we eerlijk gezegd minder smaken dan de overige tracks. De overige vijf nummers vinden we dan weer uiterst geslaagd. Aan u om ons bij te treden, of ons tegen te spreken.

Luc Ghyselen (80)

Amor Fati Productions

Tracklist: 1. Wonders Of the Invisible World 2. The Furnace Of Apollyon 3. One Eye Upon The Grave 4. Crawling The Earth 5. Solemn Peals 6. The Plague Of flesh