Stygian Temple: In The Sign Of The Five Angels

Stygian Temple is een Duits Black metal ensemble dat in 2016 zijn debuutalbum op de markt bracht. Het blijkt tot nu toe het enige werkstuk te zijn van dit gezelschap. Nu zorgt het label The Sinister Flame voor een heruitgave op vinyl. En of we dit toejuichen! Het album opent immens koud en kil met het instrumentale ‘Intro’, waar een donkere dreiging zo van de muren afdruipt. ‘Soli Deo Gloria’ doet daar dan, middels dreigende en rauwe vocalen, nog een extra schep bovenop. Je voelt meteen dat je vertrokken bent voor een helse rit doorheen koude en dreigende duisternis. Maar ook daarna weet Stygian Temple te overtuigen middels intense en beklijvende nummers waar de koude, duistere dreiging van af druipt. Meestal gaat het er heel furieus aan toe, maar dat betekent niet dat men geen ruimte laat om even op adem te komen daar er toch heel wat tempo en ritme wisselingen langs komen. Wie dus dat debuut, om wat voor reden dan ook, miste, krijgt nu een herkansing. En … zeker voor black metal fanaten: “dit is een must have!”.

Luc Ghyselen (95)

The Sinister Flame

Tracklist: 1. Intro 2. Soli Deo Gloria 3. Cathartic Nimbus 4. The Great Cosmic Void 5. Verbum Dei 6. In the Sign Of The Five Angles 7. Dominion Of The Trident