Kause 4 Konflikt: Fornication Under Control Of King

Wie vindt dat één of andere medemens dringend enige muilpeer verdient, kan bij wijze van iets beschaafder alternatief altijd het nieuwste album van Kause 4 Konflikt laten horen. Deze Parijse band werd opgericht in 2010 door verscheidene leden van het ter ziele gegane Psoriasis. Echt ontzettend productief kun je de heren niet noemen want met ‘Fornication Under Control Of King’ zijn ze pas aan hun tweede full-album toe én was het sinds de ep ‘Behaviour’ uit 2016 wachten op nieuw materiaal. Maar eerlijk is eerlijk, als je een schijf zoals deze maakt, is dat het wachten méér dan waard! De release dateert al van januari maar wordt pas nu onder onze aandacht geplaatst. Officieel heet het genre blijkbaar trashcore maar naar ons aanvoelen – we zijn geeneens voor hokjes maar soit – dekt die vlag de lading niet helemaal. Al wie fan is van hardcore, metalcore, grindcore en aanverwanten met een streepje trash erdoorheen, zal dit album volgens ons kunnen smaken. Verwacht je aan beukende drums, snelle, opzwepende gitaarriffs en een rauwe brullende stem en je hebt meteen ook de ideale cocktail voor een portie pure energie die uit de speakers knalt. Vergelijken met andere bands is altijd een gewaagde onderneming maar voor wie Kause 4 Konflikt niet kent en toch enige leidraad wil: als Heaven Shall Burn en Hatebreed je platenkast vullen, kun je deze er probleemloos bij zetten. ‘Fornication Under Control Of King’ klokt af op iets meer dan een half uur wat al niet heel erg lang is maar het lijkt amper tien minuten. Het album dendert in een rotvaart voorbij zonder ook maar één seconde te vervelen. Aanrader.

K.H. (88)

Deadlight Records

Tracklist: 1. Less One 2. You Sign For It 3. God Pretends 4. Nothing For No One 5. Jaw Breaker 6. Scapegoat 7. Ain’t Give A Shit 8. T.A.R.G.E.T. 9. The Whole 10 Rehab