Rituals: Invicta (ep)

‘Invicta’ van Rituals wordt aangekondigd als een ep, maar met slechts twee tracks kan je misschien eerder van een single spreken. Rituals is een melodic death metal uit Melbourne, AustraliĆ« dat in 2017 van start ging. Na een digitale single, ‘Benumbed’ (2017), volgde met ‘Neoteric Commoncements’ een vier tracks tellende ep. We schrijven dan 2018. Nu is er dus deze ‘Invicta’. ‘Insect’ en ‘Orcale’ zijn twee goed opgebouwde melodic death metal tracks die liefhebbers van het (sub)genre zullen aanspreken. Het is niet zo dat we de nummers als de nieuwste toppers in het (sub)genre beschouwen, verre van zelfs, maar ze mogen beiden gehoord worden. Liefhebbers van o.a. At The Gates zullen hier zeker hun gading vinden. Aan de hand van de twee nummers die we hier horen, vinden we dat Rituals een aangename middenmotor is die potentieel heeft om hoger te mikken. Al hebben we meer nodig om een beter oordeel te kunnen vellen.

Luc Ghyselen (70)

Sleeping Church Records

Tracklist: 1. Insect 2. Orcale