Vokodlok: Oracle’s Fury (ep)

Vokodlok is afkomstig uit Roemenië alwaar de band in 2000 werd opgestart. Zeven jaar later, in 2007, na een leuke demo, een split en een full-album leek het verhaal van Vokodlok over. Tot nu dus want bassist Urmuz en gitarist Ghiaur vinden dat het verhaal van Vokodlok nog niet volledig verteld is. De ep ‘Oracle’s Fury’ is een eerste stap in wat een doorstart van de band moet worden. Zes zwartgeblakerde nummers kan je vinden op dit schijfje die opnieuw duidelijk stellen waar het de band om te doen is: koude en dreigende in duisternis gehulde black metal afleveren met anti- religieuze teksten, al schuwt men ook onderwerpen als dood en de legende uit Transsylvanië niet. Het zorgt in ieder geval voor een furieus en beklijvend stukje beukend geweld met redelijk wat wisselingen in tempo en ritme zodat je aandacht de kans niet krijgt om af te dwalen. Echt vernieuwend of speciaal is het niet, maar de band gaat ook nergens uit de bocht. In ieder geval hebben liefhebbers van black metal er een “nieuwe” band om te checken: ze zullen alvast niet ontgoocheld zijn met deze ‘Orcale’s Fury’. Naar het schijnt maakt Vokodlok ondertussen werk van een nieuw full-album dat in 2021 op de markt zou moeten komen.

Luc Ghyselen (75)

Independent Release

Tracklist: 1. The Myths 2. Alive 3. In The Mind 4. O.F. 5. The Weak 6. I Build The Symmetry Of Chaos (Dies Irae cover)