Angeles: Hell On High Heel

Angeles is een hard rock / glam metal band uit – kan het anders? – Los Angeles. De band werd in 1977 opgestart door Dave Lytle. Tussen 1991 en 1995 stond de band op non-actief. Nog een ander opvallend kenmerk bij Angeles: het komen en gaan van tal bandleden. We zullen je alle verschillende line-ups besparen en je enkel de huidige line-up meegeven: Dave Lytle (gitaar), Danny Basulto (drums), Cal Shelton (bass) en de kersverse vocalist Louis Collins. ‘Hell On High Heels’ is het, als onze telling een beetje klopt, het twaalfde full-album zijn. Vooral de laatste jaren komen er vele albums bij, want sinds 2014 kan je jaarlijks een nieuw album aan je collectie toevoegen. Het nieuwste werkstukje telt acht tracks die mooi binnen de lijntjes van het (sub)genre kleuren met mooi opgebouwde songs, knap gitaarwerk, een stevige basis van bass en drums, en krachtige soepele vocalen. Verder komen ook de “meezinglijntjes” en een stukje akoestische gitaar (tijdens ‘Heal The Wounds’) aan bod. Niets nieuws onder de zon dus. Een onvoorwaardelijke fan van het (sub)genre is ondergetekende niet, maar ik kan me wel indenken dat liefhebbers van o.a. W.A.S.P. en / of Mötley Crüe hier wel raad mee weten. Die mogen dan ook wat extra’s bijtellen bij het waarderingscijfer dat ik de nieuwe Angeles toebedeel.

Luc Ghyselen (76)

Dark Star Records / Sony

Tracklist: 1. Hell On High Heels 2. Celebrate 3. Heal The Wounds 4. Apocalypse 5. Start Living 6. Rolling Like Thunder 7. Run 8. Holly Fenton