Ice War: Defender, Destroyer

Het Canadese speed metal / heavy metal project Ice War werd in 2015 opgestart door Jo Capitalicide nadat hij eerder al met een drummer (Dan Lee) van start ging als Iron Dogs. Daarnaast is de man ook bij tal van andere bands / projecten actief: een bezige bij dus. Ook de discografie van Ice War is er, zeker qua omvang, al een die gezien mag worden, want naast een pak singles, een split (met Mystic Storm) en drie ep’s is deze ‘Defender, Destroyer’ reeds het vierde full-album onder de naam Ice War. In nog geen veertig minuten ramt Ice War je tien nummers door de strot die, zoals de wetten van het (sub)genre aan bevelen, aan een stevige snelheid op je worden afgevuurd. Krachtig, gedreven en energiek zijn de bijvoeglijke naamwoorden die in je opkomen als je dit album beluistert. Wie op zoek is naar vernieuwing, of zelfs maar variatie op het thema is er aan voor de moeite. We vinden dit niet slecht, maar we zullen dit zeker niet ophemelen. Daarvoor ligt het stem timbre van Jo ons al niet echt en vooral, we hebben de indruk dat we elke song onderling kunnen wisselen: een beetje meer wisselingen in tempo en ritme hadden, naar onze smaak, wonderen kunnen doen. Je hebt het dus begrepen: enkel indien je een onvoorwaardelijke Ice War fan bent of een speed metal fanaat die alles wat het genre je te beiden heeft op de planken wil staan hebben, wil je deze ‘Defender, Destroyer’ aan je collectie toe voegen. Wij zijn er van overtuigd dat er betere albums in het (sub)genre te vinden zijn.

Luc Ghyselen (60)

Fighter Records

Tracklist: 1. Power from Within 2. Defender, Destroyer 3. Soldiers of Frost 4. Rising from the Tomb 5. Mountains of Skulls 6. Crucified in Fire 7. Demonoid 8. Skull and Crossbones 9. Running Out of Time 10. Breakaway