Sombre Héritage: Alpha Ursae Minoris

Een nieuwe naam die black metal fanaten in het oog moeten houden is die van Sombre Héritage. Deze Canadese band is ontsproten aan het brein van Exu, gitarist bij Hak-Ed Damn, en die hier instaat voor gitaar, bass en vocals. Enkel Silencer (drums) vergezeld hem in dit nieuwe project. Met ‘Alpha Ursae Minoris’ zorgt Sombre Héritage meteen voor een knap debuut met zes stevig en krachtig klinkende tracks waarin ook heel wat ruimte is voor melodie. Vernieuwend is het allemaal niet, dat geven we grif toe, maar dankzij vooral de grimmige vocalen zorgt Sombre Héritage ervoor dat we vanaf het begin meegevoerd worden in een furieuze, zij het dreigende, trip. Dankzij tempo en ritme wisselingen blijft men ons boeien. Tijdens ‘Déchéance’ zorgt wat koorzang voor een extra accent, dat naar onze smaak misschien wat meer mocht gebruikt worden. Tijdens het afsluitende ‘Ténèbres’ duikt een tweede stem (Molga-Venn) op die voor een mooi contrast zorgt met de stem van de bandleider: opnieuw een geslaagd accent. Met nog wat meer variatie en / of extra accenten had Exu dit debuut nog meer glans gegeven. Toch zijn wij er van overtuigd dat Sombre Héritage wel eens zou kunnen uitgroeien tot een gevestigde waarde in de black metal scene, nu jullie nog.

Luc Ghyselen (80)

Sepulchral Productions SP058

Trcaklist: 1. Polaris 2. Sombre Héritage 3. Nature Souillée 4. Déchéance 5. Dissidence 6. Ténèbres