Aesmah: Walking Off The Horizon

Aesmah is een Franse melodic death metal band uit Lyon. De band werd opgericht in 2009 door Olivier Girard et Léo Bigiaoui en bracht ondertussen twee ep’s en het debuutalbum, ‘Walking Off The Horizon’ uit. De line-up wijzigde in die 11 jaar wel en momenteel maken Simon Moulin (gitaar), Olivier Girard (gitaar, zang), François Tissot (zang, bas) en Audrey Gardenat (drums) deel uit van de band. Je mag Aesmah gerust een metal band van de nieuwe lichting noemen. Vergelijkingen maken is niet mijn ding, maar deze band hoort op een gevestigd label te zitten. Als Aephanemer onderdak kan vinden bij Napalm Records, dan moet deze band zeker bij een Nuclear Blast, AFM, Century Media of Metal Blade Records kunnen ondergebracht worden. Het debuut bevat tien nummers die staan als een huis. Wat me het meest bekoort is de zang en de combinatie van melodie gekoppeld aan het donkere geluid. Ik vang een streepje gothic metal op en bovendien zijn er van tijd tot tijd inventieve arrangementen die het geheel naar een hoger niveau tillen. Aesmah mag je gerust op het niveau van een Benighted, Gojira, Eths, Dagoba, Loudblast, Mass Hysteria of Pleymo zetten. De groep heeft “instant catchiness”. Zet ze op Hellfest, Motocultor of één ander Frans festival en met de slag verdubbelt hun fanbase. De band vergelijkt zich met In Flames en Dark Tranquillity op hun Bandcamp en Facebook pagina. Dit heet dan “zijn stoute schoenen aantrekken”. Gelukkig heeft hun portie lef ook een grote dosis waarheid: Aesmah hoeft niet in de verlegenheid te komen als we ze gaan vergelijken met de boegbeelden uit het melodic death metal genre. Dit merk je bijvoorbeeld aan een nummer als ‘Feeding The Eclipse’ dat twaalf minuten lang geen seconde verveelt. Spijtig voor Aesmah gooit de huidige Corona-malaise een beetje roet in het eten en moet de promotie van het album gedeeltelijk in de frigo gezet worden. Indien ik hen was, dan zou ik met dit talent snel werk maken van een tweede album, maar eerlijk gezegd zie ik ze het wel halen. Talent komt altijd bovendrijven en vroeg of laat zal Europa en hopelijk de wereld ontdekken dat Aesmah een zeer leuke band is.

Frederik Blieck (87)

Independent Release

Tracklist: 1. Quartz pt.I 2. Quartz pt.II 3. Wave Of Singularity 4. Emerald Visions 5. Nameless Echoes 6. Feeding The Eclipse 7. Ocean Of Veinings 8. Stained Souls 9. Hollow 10. Ghosts