Souls Of Tide: Black Magic

Hou je van classic rock of seventies styled rock in het algemeen? Check dan eens dit Noorse gezelschap. Souls Of Tide zorgt immers voor een combinatie van invloeden van o.a. Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors en zelfs Black Sabbath. ‘Black Magic’ is het tweede full-album van de heren die in 2014 van start gingen. Voorloper ‘Join The Circus’ uit 2016 vonden wij al heel aardig en met deze ‘Black Magic’ breien de heren daar een mooi vervolg aan. Het nieuwe werkstukje telt acht nummers en opent meteen krachtig en energiek met ‘Voodoo Ritual’. De heren hebben inderdaad goed geluisterd naar de helden uit de jaren zeventig en daar een eigen gezicht op gekleefd zodat ook hun sound tijdloos klinkt. ‘Firegirl’ doet het op een ander tempo met een mooie basis van bass en drums en keyboards die onderhuids op je in inwerken. De gitaren voegen kracht toe, terwijl de vocalen daar naadloos op aansluiten. Wat veranderingen in tempo en ritme bouwen het nummer mooi op. Ook het mooie samenspel tussen keys en gitaar valt hier op. Een nummer als ‘Through The Fire’ kon zo op een album van Led Zeppelin staan. Opnieuw valt de mooie opbouw van dit nummer op terwijl de vocalen wel erg richting Robert Plant klinken. Het tempo wordt opgekrikt voor ‘Morning Star’ waar keys, in samenwerking met de riffs, het framewerk uitdiepen. De mooie vocalen sluiten zich daar naadloos bij aan. ‘Black Magic’ krijgt extra vaart en kracht mee: een stevig rockend nummer. ‘Interlude’ is een instrumentaal stukje dat je ook als intro voor ‘The Offering’ kan beschouwen, een stevig beukend nummer waar de geest van Black Sabbath in rond waart. Het tempo wordt nog eens de hoogte in gejaagd voor ‘Evening Star’, een knappe gedreven en energieke afsluiter van een sterk album waar de heren nog eens alle registers open trekken zonder melodie en opbouw uit het oog te verliezen. Drums en bass zorgen voor de solide basis, de riffs en keyboards weven hun sound mooi door elkaar en de krachtige vocalen zijn de kers op deze taart. Of je de sound van Souls Of Tide nu classic rock, seventies styled rock of retro rock wil noemen – het maakt ons weinig uit –, de heren hebben met ‘Black Magic’ een mooi schijfje afgeleverd die bij de liefhebbers van het genre hoge ogen zal gooien.

Luc Ghyselen (82)

Mighty Music PMZ 295

Tracklist: 1. Voodoo Ritual 2. Firegirl 3. Through The Fire 4. Morning Star 5. Black Magic 6. Interlude 7. The Offering 8. Evening Star