Corona virus treft ons allemaal! (2)

Intussen weten we nu ook dat de maatregelen voor het Corona virus verlengd worden tot 19 april. En als je een beetje tussen de lijnen door leest, weet je dat 3 mei voorop gesteld wordt. We weten intussen ook al van pakken concerten / festivals die niet zullen doorgaan in mei (o.a. Dunk! Festival, Waregemse Metal Day). We weten ook al dat een groot festival als het Britse Download (12 tot 14 juni) dit jaar niet doorgaat.

En als we dan ook lezen dat enorme sportevenementen als het EK voetbal en de Olympische Spelen worden uitgesteld tot volgend jaar, vrezen we eerlijk gezegd voor alle concerten / festivals in de zomerperiode.

Als je dan ook leest dat bijvoorbeeld viroloog Marc Van Ranst aangeeft dat Tomorrowland (17-21 juli) meer dan waarschijnlijk niet kan doorgaan (“niet eens bijzonder onwaarschijnlijk, dit is gewoon onmogelijk”), vrezen we nog meer voor een festival en concert loze zomer.

Zijn we dan zwartkijkers? Voor sommigen misschien wel, maar anderzijds verwelkomen heel wat festivals buitenslandse bands en bezoekers en is het daar dan “safe”? En een aangetast persoon kan dan voor een nieuwe storm zorgen.

Daarom zal MUSIKA de advanced promo’s met wat duiding die we voor zo wat elk concert / festival publiceren vanaf nu op schorten tot we meer zekerheid verwerven of het concert / festival wel degelijk zal doorgaan.

We willen daarmee zeker niet de hoop van velen in de grond boren, maar blijven wel realistisch. Als je ons zelf naar een datum van normalisering zou vragen, mikken we eerlijk gezegd op begin september, hoe spijtig we dat zelf ook vinden!

Maar niet enkel organisatoren van concerten en / of festivals zijn getroffen. Een paar bands, die hun albums in eigen beheer uitbrengen, zeggen al van te wachten tot … Ook van een aantal labels weten we reeds dat de geplande release data worden uitgesteld.

Wij, van MUSIKA, proberen ons nu een, net als zowat iedereen, een weg te vinden doorheen anulaties en uitgestelde concerten / festivals / releases. Toch proberen we om u, zij het maar een heel klein beetje, “up to date” te houden. Maar check vooral ook zelf op allerhande facebookpagina’s en / of websites om te zien of jouw favoriete festival al dan niet doorgaat, of je favoriete band wel op tournee komt, of het reeds te lang op zich wachtende nieuwe album wel op de markt wordt op de voorziene datum, …

En, … héél belangrijk: hou u aan de opgelegde regels! “Keep It Safe”!