“Zerfall Tour” op 11 april in Gentbrugge.

Onder de noemer “Zerfall Tour”, zo genoemd naar het meest recente full-album van Finsterforst, krijgen we op zaterdag vier bands te zien in de nieuwe JH Asgaard (Driebeekstraat 4, 9050 Gentbrugge). Uiteraard is dus Finsterforst van de partij, maar ook Countless Skies, Sojourner en Lucifer’s Child zijn er mee te maken.

Het Britse Countless Skies mag openen. Deze melodic death metal band werd in 2009 opgestart als Hatespire maar wijzigde de naam in 2012 tot Countless Skies. Het gezelschap zorgde in 2016 met ‘New Dawn’ voor een eerste full-album. Veel meer weten we bij MUSIKA eigenlijk ook niet over deze band.

Het internationale gezelschap Sojourner kennen we dan een stukje beter. De band drukt zich muzikaal uit aan de hand van atmospheric black metal. De twee full-albums die het gezelschap op de markt heeft zijn allebei pareltjes. Multi-instrumentalist Mike Lamb is de bezieler, maar ook Chloe Bray (vocals, gitaar, fluit) en Emilio Crespo (vocals) zijn er al bij van het begin. Wij, van MUSIKA, zagen Sojourner onlangs op Cernunnos Pagan Fest en waren danig onder de indruk (zie onze rubriek “Concert Review”).

Het Griekse Lucifer’s Child is er reeds sinds 2013 en staat voor black metal. De heren hebben ondertussen twee full-albums op de markt: ‘The Wiccan’ (2015) en ‘The Order’ (2018). Wij, van MUSIKA, zagen het gezelschap eerder aan het werk vorig jaar op HellFest en waren toch wel onder de indruk van het viertal dat muzikaal schatplichtig is aan o.a. Rotting Christ.

Het Duitse Finsterfrost zagen we al een paar keer aan het werk – de laatste keer op het Cernunnos Pagan Fest (zie onze rubriek “Concert Review”) –, en steeds werden we overtuigd door de live set van de heren. Finsterforst staat voor een mix van black metal en pagan. In de discografie van de band kan je ondertussen vijf full-albums vinden en daar is het vorig jaar uitgebrachte ‘Zerfall’ (Napalm Records) er dus het meest recente van.

Voldoende redenen lijkt ons om 11 april in te kleuren in je agenda en naar JH Asgaard af te zakken. Meer info omtrent dit concert vind je alvast op https://www.facebook.com/events/jeugdhuis-asgaard/finsterforst-lucifers-child-sojourner-countless-skies/592505878170385/