Den Syvende Søn: Trods

‘Trods’ is het derde full-album van het Deense Den Syvende Søn. Het is natuurlijk mooi dat een label, in dit geval Target Records, kansen heeft aan bands uit eigen land om buiten de landsgrenzen te treden. Voor ons is dit onze kennismaking met dit Deense vijftal. De heren brengen rock met een lichtjes psychedelisch randje, maar die ons eigenlijk niet honderd procent kan overtuigen. Het klinkt allemaal best wel okee, al worden er geen hoge toppen gescheerd. Net alsof we het allemaal al eens eerder en beter hebben gehoord. Of nee, toch niet, want Den Syvende Søn zorgt voor teksten in de moedertaal. En heel vaak hebben we daar absoluut geen probleem omdat die dan wonderwel samen gaat met de muziek. Maar indien er gekozen wordt om radiovriendelijke mainstream rock te brengen, begrijpen we toch graag waar men het in de teksten over heeft. Dit is hier dus niet het geval en daarom denken we dan ook dat deze ‘Trods’ in onze contreien niet echt zal aanslaan. Ook al omdat de songs op zich niet echt hoogvliegers zijn op gebied van ideeën. Waarschijnlijk zijn de heren van Den Syvende Søn graag geziene gasten in de lokale concertzaaltjes, maar met deze ‘Trods’ zullen de heren daar niet echt uit breken. Dit is leuk om eens gehoord te hebben, maar niet meer dan dat.

Luc Ghyselen (58)

Target Records Target 1913

Tracklist: 1. Håb og mere lys 2. Sætter drømmene på spil 3. Hvad går på hæld 4. Trods 5. Lev lidt lige nu 6. Kys der dræber 7. En start på livet 8. I mængden af de fleste 9. Et skrig 10. Hvad der var engang