Wolvencrown: Of Bark And Ash

Wolvencrown is een Britse black metal band die in 2015 werd opgestart in de buurt van Nottingham. Het gezelschap kwam voor het eerst aan de oppervlakte in 2017 middels een vier tracks tellende titelloze ep. Nu zijn de heren er terug met een eerste full-album. ‘Of Bark And Ash’ telt acht tracks die samen zo’n vijfenveertig minuten zwart geblakerd geweld opleveren. Niet dat de heren hier van begin tot eind de moker bovenhalen. Verre van zelfs. De heren zorgen ook voor sfeervolle passages (zoals de vrouwelijke (?) vocalen tijdens ‘Towards Broken Depths’) waardoor je wat op adem kan komen, om dan het volgende moment weer vol gas en indrukwekkend verder te gaan. Zo verkrijg je natuurlijk heel mooie, intense en beklijvende contrasten en daar houden wij wel van. Als je dan ook nog weet dat de heren van Wolvencrown hun nummers heel knap hebben opgebouwd, en dat die vol overgave, energie en gedrevenheid uit de speakers laten knallen, dan weet je dat je met deze band rekening mag, nee moet, houden in de wereld van black metal. Op tekstueel vlak snijdt de band verschillende elementen aan: natuur, paganisme, oude veldslagen en het anti-Christelijke. Voldoende om elke black metal fanaat echt te overtuigen dus. Geen van de tracks steekt er echt bovenuit, een minder moment komt al helemaal niet aan bod tijdens de loodzware sound van Wolvencrown waar keyboards een grote rol in spelen maar dan bijna enkel ter opvulling van de totale sound. Nergens eisen ze de hoofdrol op middels solo’s daar die steeds door gitaren worden ingevuld. Maar die springen er niet echt bovenuit door de immens volle kracht en sound van de band. Zo dreigen ook de vocalen wat ondergesneeuwd te raken, maar telkens opnieuw weet het gezelschap toch te overtuigen en ons over de streep te trekken. Wolvencrown zorgt met deze ‘Of Bark And Ash’ voor een heel knap debuutalbum die in vele black metal collecties een mooi plaatsje mag opeisen.

Luc Ghyselen (86)

Avantgarde Music

Tracklist: 1. Earths Eternal Dawn 2. 1194 pt.I 3. 1194 pt.II 4. Infernal Throne 5. Of Bark And Ash 6. Towards Broken Depths 7. Destined 8. S.A.D.