Earthless: From The West

Earthless, een trio uit San Diego, brengt een mix van psychedelica, classic hard rock en krautrock en doet dit meestal aan de hand van lang uitgesponnen instrumentale nummers. Het drietal – Isaiah Mitchell (gitaar, vocals), Mike Eginton (bass guitar) en Mario Rubalcaba (drums) – brengt dit tijdens live concerten net nog iets intenser en meer gedreven, en zorgt er tevens voor dat er, van zowat elk gebracht nummer, uitgerokken jam sessions ontstaan. Dit is op deze ‘From The West’ niet anders. Deze live registratie werd opgenomen tijdens hun recente tournee ter promotie van het album ‘Black Heaven’, dat eerder dit jaar in de winkelrekken verscheen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vier van de zeven tracks op dit album ook op ‘Black Heaven’ prijken. Verder krijg je hier ook ‘Acid Crusher’ te horen, een nummer dat ze toen voor het eerst live voorstelden, een best wel heel gedreven en energieke versie van Led Zeppelin’s ‘Communication Breakdown’ (voor ondergetekende de beste track op dit album) en ‘Uluru Rock’ uit hun in 2013 uitgebrachte ‘From The Ages’. Liefhebbers van vooral instrumentale psychedelic rock, hard rock en aanverwante kunnen dit zonder verpinken aan hun collectie toevoegen. Voor ons zijn een aantal van de nummers toch net iets te lang uitgerokken om te blijven boeien van begin tot eind.

Luc Ghyselen (70)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Black Heaven 2. Electric Flame 3. Gifted By The Wind 4. Uluru Rock 5. Volt Rush 6. Communication Breakdown 7. Acid Crusher