De “Cobra Speed Tour 2018” brengt The Crown naar Le Cercle.

Op zaterdag 15 december is er de “Cobra Speed Tour 2018” in Le Cercle in het Waalse Chapelle-Lez-Hairlemont. Zo maar liefst acht bands zullen op twee podia het beste van zichzelf geven. Wij, van MUSIKA, stellen ze heel kort aan je voor.

BleedSkin is een Belgisch death metal band die zo’n twee jaar terug werd opgestart. Een eerste vijf tracks tellende ep werd eerder dit jaar op de markt gebracht.

Spectral Damnation mag bijna een thuiswedstrijd spelen daar dit gezelschap uit de buurt van Charleroi afkomstig is. De band werd in 2015 opgestart en zorgt voor een mix van black metal en death metal.

Blow Up is een Belgisch vijftal dat sinds 2000 hun versie van melodic death metal op de wereld loslaat. Hun enige full-album dateert reeds van 2010.

Bleeding Utopia is een Zweeds gezelschap dat melodic death metal brengt. Deze band ontstond in 2009, maar heeft reeds een voorgeschiedenis sinds 2003 onder twee andere namen. Als Bleeding Utopia telt hun discografie o.a. twee full-albums.

Temnein is een Franse band die een mix brengt van progressive metal en melodic death metal. De heren zijn actief sinds 2009 en hebben twee full-albums op de markt waarvan het meest recente, ‘White Stained Inferno’, dat vorig jaar op de markt kwam, heel goede punten scoorde bij MUSIKA.

Bleeding Gods is een Nederlands gezelschap dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van death metal waarin je ook heel wat thrash metal ik kan ontdekken. Hun meest recente full-album, ‘Dodekathlon’, werd eerder dit jaar op de markt gebracht en kreeg bij MUSIKA lovende kritieeken.

Svart Crown kiest voor een mix van black metal en death metal. De band ontstond in 2004 en hun discografie bestaat momenteel uit een demo en vier full-albums, waarvan ‘Abreaction’, dat vorig jaar voor het eerste in de winkelrekken te vinden was, het meest recente is.

The Crown is een Zweeds gezelschap dat onder die naam actief is sinds 2009. Daarvoor werden andere namen gebruikt en waren er ook periodes van inactiviteit. Hun discografie telt zodoende een heel pak albums maar slechts drie ervan zijn op te vinden onder de naam The Crown. De heren drukken zich muzikaal uit aan de hand van melodic death metal waar thrash metal in verwerkt wordt.

Liefhebbers van (melodic) death metal kunnen dus hun kaartjes bestellen voor deze package. Meer info vind je alvast op de facebook pagina van het evenement: https://www.facebook.com/events/245287869455049/