My Regime: Peek Through The Pines

Het Zweedse My Regime drukt zich muzikaal uit aan de hand van thrash metal en dat sinds hun opstart in 2016. Dat de heren er een stevig werkschema, zeker op gebied van releases, op nahouden wordt met deze ‘Peek Trough The Pines’ bewezen, want dit is reeds het derde full-album. Echt vernieuwend kon je de sound van My Regime tot op heden niet noemen, maar dit album stapt toch lichtjes af van de platgetreden thrash metal paden. Het viertal zorgt hier voor acht tracks waarvan er een paar tussen steken die gemakkelijk de kaap van zeven minuten halen en dan ook geen pure thrash metal tracks zijn, daar het kwartet er echt wel rustgevende, melodieuze stukken in verwerkt. Neem als ultieme voorbeeld ‘You Will Never Understand’ dat langzaam opstart. Later komt extra kracht opzetten en na een intermezzo op bass zichzelf ontplooit tot een afwisseling van fragmenten pure thrash en trage rustgevende stukken. Kortom, de heren spelen met snelle brutale stukken en langzame rustige fragmenten, of met licht en duisternis, of met slaan en zalven, of … Het is toch even wennen en als je graag je thrash metal onversneden hard, brutaal en agressief geserveerd krijgt, kan ik er zelfs inkomen dat je dit nummer zal skippen. Maar dit betekent helemaal niet dat er geen tracks te horen zijn die je ongenadig aanzetten tot headbangen. Voorbeelden daarvan krijg je genoeg met o.a. ‘A New Moon’, ‘Black Rivers’ en het alles vernietigende ‘Deceit’. Toch betekent dit dat thrash fanaten die houden van uiterst traditioneel werk hier een pak werk mee zullen hebben, liefhebbers die openstaan voor wat nieuwe invalshoeken zullen dit dan eerder kunnen waarderen.

Luc Ghyselen (78)

Scarlet Records SC 348-0

Tracklist: 1. Peek Through The Pines 2. Too Many Faces 3. A New Moon 4. Underneath My Skin 5. You Will Never Understand 6. Black Rivers 7. Deceit 8. Unglue My Soul