Unreqvited: Mosaic I, L’Amour Et L’Ardeur

Toen ik het wekelijkse lijstje met nieuwe albums in mijn mailbox zag verschijnen, viel mijn oog onmiddellijk op Unreqvited. Kon het zijn dat deze Canadese band weeral een nieuw album uitbracht? Sedert het uitbrengen van hun subliem debuutalbum ‘Disquiet’ in 2016 en het eveneens grandioze tweede album ‘Stars Wept To The Sea’, is ‘Mosaic I’ immers al hun derde album. En ongelooflijk maar waar: opnieuw is dit een super cd. Hoe deze éénmansband er in slaagt om drie albums van dit buitenaards niveau uit te brengen op zo een korte tijdspanne is mij een groot raadsel: zoiets is enkel weggelegd voor de allergrootste muzikanten. Zowel de compositie van de nummers, het bespelen van de instrumenten en de productie zijn allemaal topklasse. Dit is atmosferische (of post) black metal van het allerhoogste niveau. Kenmerkend zijn de erg melodieuze passages waar je echt bij weg droomt – of zweeft: bij momenten is het bijna klassieke muziek. De afwisseling met de heviger uitbarstingen zijn wondermooi en vloeien perfect in elkaar. Alles is hier topklasse: het pianospel, de gitaarlijnen, de technische perfecte percussie, de grunts in de hardere stukken. Elk nummer is een aparte belevenis, als het ware een reis in hogere sferen van het mystieke Noorden. Op twee jaar tijd is Unreqvited erin geslaagd om één van mijn favoriete bands te worden: ik kan niet stoppen met luisteren naar deze wonderlijke muziek. Fans van Alcest moeten dit album als de weerwind in huis halen!! En moesten ze de vorige twee albums niet hebben: aanschaffen!!!

Bart Verlinde (100)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Sunrise 2. Dreamscape 3. Radiant 4. Balance 5. Permanence

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *