Stryvigor: Lifelong Journey

Stryvigor werd in 2012 opgestart door Khladogard nadat zijn vorige band, Vendogard, ermee ophield. Al vlug vond hij met Dusk een bekwame bassist en vocalist. Rungvar (drums) werd erbij gehaald en het trio was klaar voor de opnames van een eerste full-album (‘Forgotten By Ages’) dat in 2014 op de markt werd gebracht. Om het geheel ook live te kunnen presenteren werd met Ogrim een tweede gitarist binnen gehaald. Een ep (‘Into The Abyss Of Cold’ (2015)) volgde. Die werd door Khladogard opgenomen met enkel drummer Rungvar in steun. Kort daarna vervoegde kersvers gitarist Lyutobor de rangen en nog later maakte ook Ogrim terug zijn rentree, dit keer als bassgitarist. Dit viertal zorgt nu voor dit tien tracks tellend atmospheric black metal album. Tien nummers die mooi worden opgebouwd en gearrangeerd, maar duidelijk binnen de afgebakende lijntjes van het genre blijven kleuren. Bass, drums en gitaar staan centraal, terwijl de atmosferische klanken uit een keyboard worden getoverd. Vocaal is dit ook dit in orde, al mogen de vocals, wat mij betreft, iets duidelijker in de mix naar voor worden gebracht. Voor de rest zijn hier duidelijk geen klachten te horen over dit schijfje dat nu rondjes draait in de cd-speler. Styvigor heeft met deze ‘Lifelong Journey’ een mooi album op de markt gebracht die hopelijk zijn weg zal vinden naar tal van liefhebbers van atmospheric black metal.

Luc Ghyselen (82)

Northern Silence Productions  NSP 019 US

Tracklist: 1. Roots 2. Kingdom Of Darkness And Death 3. Silver Plated Sounds Of Space 4. I Bring The Eternal Spring 5. Lifelong Journey 6. Scream Of Epoch 7. Night Falls, Space Darkens 8. In The Depths Of Silence 9. Where Autumn Will Reign Again 10. Awakening The Ancient

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *