Cosmic Autumn: Cosmic Autumn

Cosmic Autumn is een Duitse eenmansproject dat in 2017 werd opgestart. Dit titelloze debuutalbum telt vijf tracks atmospheric black metal die samen goed zijn voor iets meer dan achtendertig minuten luisterplezier. Dat de man zijn inspiratie haalt tijdens lange nachtwandelingen in de bossen is niet zo verbazend, daar tal van artiesten in dit genre wel in inspiratie opdoen in de natuur. Ook op tekstueel gebied haalt Cosmic Autumn inspiratie uit de bekende items als zelfreflectie, eenzaamheid en menselijke zielenroerselen. Allemaal heel getrouw aan wat het boekje “hoe breng ik atmospheric black metal” dus voorschrijft. De nummers zijn mooi opgebouwd en voeren je mee op een muzikale trip doorheen de wereld die Cosmic Autumn creëert. Niets nieuws onder de zon in het genre, maar wel een goed gebracht album dat een plaatsje kan krijgen in een rijk gevulde collectie atmospheric black metal.

Luc Ghyselen (70)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. The Last Deception 2. Event Horizon 3. Indistinct Visions 4. Realms Of Eternal Light 5. Solitude

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *