Valkyria: Tierra Hostil

Er zijn tal van bands actief onder de naam Valkyria. De Valkyria die hier zijn tweede album ‘Tierra Hostil’ presenteert, is een Spaanse viertal dat in 2014 van start ging. Hun debuut, ‘Principio y Fin’, werd in 2016 op de markt gebrachten nu, twee jaar later, is de opvolger al een feit. Het viertal brengt traditionele heavy metal met Spaanstalige teksten zodat een link meteen gelegd wordt naar Baron Rojo. Toch krijg ik, bij het beluisteren van dit tweede werkstuk, de indruk dat Valkyria op een iets hoger niveau musiceert: het lijkt hen natuurlijk af te gaan dan wat Baron Rojo bracht. De nummers zijn knap opgebouwd en al versta ik zo goed als geen woord Spaans, het klinkt vrij aangenaam in de oren. De nummers knallen strak, gedreven en energiek uit de speakers en worden allen aan een stevig tempo gebracht – de ballade ‘Selenelion’ is de uitzondering op deze regel. De ritmetandem – Gorka Pérez (bass) en Jon Romero (drums) – zorgen voor een heel solide en betrouwbare basis. Beide gitaristen (Borja Aguirre en Yeray Hernandez) weten knappe riffs uit hun instrumenten te halen en voegen door vingervlugge, melodieuze solo’s aan toe. En om het plaatje compleet te maken beschikt Yeray Hernandez over een mooie stem die zowel kracht als souplesse uitstraalt. Kortom, liefhebbers van traditionele heavy metal zullen hier veel plezier aan beleven indien ze niet met een paardenbril oplopen en enkel Engelstalige teksten willen horen.

Luc Ghyselen (82)

Fighter Records

Tracklist: 1. Código de Honor 2. Abatido 3. Tierra Hostil 4. Rencor 5. Selenelion 6. Identidad Perdida 7. Vida Eterna 8. Ecos Del Mañana 9. Dunas De Sal 10. Tuareg

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *