Hammer King: Poseidon Will Carry Us Home

Het Duitse power metal viertal Hammer King zorgt met deze ‘Poseidon Will Carry Us Home’ reeds voor zijn derde full-album. De heren debuteerden, albumsgewijs dan toch, met ‘Kingdom Of The Hammer’ in 2015 en vervolgden hun rit met ‘King Is Rising’ uit 2016. Met deze ‘Poseidon Will Carry Us Home’ zetten ze hun muzikale reis verder. Je krijgt traditionele power metal met een “feel good” rand die me vooral doet denken aan Alestorm. Aanstekelijke melodieën, makkelijke mee te brullen refreinen en goed uitgewerkte songs, al mag ‘Last Rites’, een kort stukje melodie met herhaling van de woorden “hammer king” echt wel de vuilnisbak in gekieperd worden. En dan valt het ook op dat de heren op gebied van teksten wel vaker veel in herhaling vallen. En als je dan bedenkt dat de lead vocalen soms wat zacht zijn, en, naar mijn bescheiden mening, iets te braaf klinken en net iets te weinig kracht uitstralen, dan begrijp je dat Hammer King ten huize deze reviewer nog niet direct in de hoogste lade terecht komt. Begrijp me evenwel niet verkeerd: dit is echt wel heel aanstekelijk klinkende power metal waardoor een feestje echt kan ontploffen en waar dus, zeker op muzikaal vlak, weinig op aan te merken is. Bass en drums zorgen voor een goede basis en betrouwbare basis, de riffs van beide gitaristen zijn krachtig en stevig en de twin gitaarsolo’s zijn melodieus: er is dus niets aan te merken op de sound. Enkel het vocale gedeelte en op tekstueel vlak blijft ondergetekende echt wel op zijn honger zitten. Maar liefhebbers van traditionele power metal die niet veel willen of moeten nadenken over de gehoorde muziek zullen hier wel van houden.

Luc Ghyselen (72)

High Roller Records

Tracklist: 1. Poseidon Will Carry Us Home 2. The King Is A Deadly Machine 3. Battle Of Wars 4. 7 Days And 7 Kings 5. Warriors Of Angelhill 6. Where The Hammer Hangs 7. Last Rites 8. Glorious Night Of Glory 9. Locust Plague 10. At The Mercy Of The Waves 11. We Sail Cape Horn 12. Meatus Majestatis

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *