Metal Against Child Cancer: editie 10!

Op zaterdag 3 november is het zover: de tiende editie van Metal Against Child Cancer in CC De Wieke te Deerlijk. De deuren gaan er open omstreeks de middag en de eerste band mag je een uurtje later, om 13u00 dus, op het podium verwachten.

Tiende editie van dit festival waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan: onderzoek naar kanker. Tien bands ook die we hier, alsof dit nog nodig is voor de doorwinterde metal fanaat, even voorstellen. Voldoende reden om massaal naar Deerlijk af te zakken!

Devil’s Bargain komt uit de buurt van Hamme en brent een mix van hard rock en traditional heavy metal. Vorig jaar trok een zeven tracks tellende ep, ‘Deal With The Devil’, reeds de aandacht van MUSIKA. Nu mogen ze ons tijdens een concert overtuigen.

Deafcon is een trio uit de buurt van Avelgem dat sinds 2015 actief is en muzikaal richting Motörhead neigt. Dat betekent dus snoeiharde hard rock ‘n’ roll en metal die energiek over je heen dendert en vooral tijdens live concerten op zijn best klinkt.

Everglow is een Belgische female fronted power metal band dat reeds heel wat wijzigingen in de line-up kende. Het gezelschap zorgde tussendoor wel steeds voor een teken van leven middels een tweetal demo-cd’s (‘A New Life’ (2001) en ‘Turn Back Time’ (2005) en een full-album (‘Destination’ (2013)).

Warckon komt uit de buurt van Geraardsbergen en staat garant voor een stevige set thrash metal. Dit viertal bouwt sinds 2007 aan een muzikale loopbaan die al twee full-albums opleverde. En ja, vocalist / gitarist Wouter Langhendries is ook een van de snarenplukkers bij WildHeart.

Poseydon, uit het Oost-Vlaamse Beveren, zorgt voor een mix van thrash metal en death metal die vooral tijdens live concerten goed tot zijn recht komt. Het vijftal heeft een full-album, ‘Masterpiece’ (2016), in zijn discografie staan.

Repossessed: Een eenmalige terugkeer op de planken van een old school black metal band die er in 2006 definitief het bijltje bij neerlegde?

FireForce staat natuurlijk garant voor een daverende set power metal dat ze zelf omschrijven als “battle metal”. Zelfs een aantal stevige wijzigingen in de line-up blijkt dit gezelschap niet te stoppen: dat zagen we eerder dit jaar reeds op Antwerp Metal Fest en op Rockfest, Schepskermis te Balen.

Iron Mask is een internationaal power metal gezelschap opgebouwd rond het fenomenale gitaarspel van Dushan Petrossi met verder bassist Vasiliy Molchanov, drummer Ramy Ali en vocalis Diego Valdez in de rangen. De band heeft zes uitstekende albums op de markt waarvan ‘Diabolica’ (2016) het meest recente is. Verwacht je aan een daverende set met superbe vocalen en uitmuntend vingervlug gitaarwerk.

Off The Cross komt uit de buurt van Antwerpen en zorgde in hun korte bestaan – pas opgestart in 2016 – reeds voor menig schitterend en beklijvend live concert. Dit zal ongetwijfeld ook nu niet anders zijn. Muzikaal laat het viertal zich moeilijk in een vakje drummen: alternative metal, groove metal, melodic metalcore, … het komt allemaal voor in hun daverende sound. Het kwartet heeft ook een full-album op zijn palmares – ‘Divided Kingdom’ (2017) – maar is vooral tijdens live concerten op zijn best.

Izegrim is een Nederlandse band dat een stevige en zware mix brengt van thrash metal en death metal. De band timmert sinds 1998 aan een muzikale carrière en dit leverde reeds vijf full-albums op, zodat ze gemakkelijk kunnen kiezen om een knappe setlist op te bouwen. Verwacht je aan een energiek en stevig gebeuren.

Meer info omtrent dit festival vind je alvast op www.metalagainstchildcancer.be

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *