Kingcrow: The Persistence

Een paar jaar geleden zag ik Kingcrow, een Italiaanse prog rock band uit Rome, live aan het werk in de Verlichte Geest te Roeselare. Jammer van het beperkt aantal aanwezigen toen, want die mannen speelden wel een beresterke set en bleken nog sympathieke gasten te zijn ook want ze stonden open voor een aangename babbel aan de toog. Dat ze van wanten weten blijkt logisch want ze bestaan al sinds 1996 en ‘The Persistence’ is ondertussen al hun zevende album (waarvan ‘Phlegethon’ en ‘Eidos’ pareltjes zijn). Hun nieuw album haalt dit niveau niet maar is wel een zeer degelijk album: hun muziek is iets minder complex en meer toegankelijk geworden en zal mogelijks een breder publiek bekoren. Dat deze Romeinen prima muzikanten zijn staat buiten kijf en is opnieuw duidelijk te horen. De zang is goed en aangenaam en past wonderwel bij deze band. We horen prima gitaarwerk, prima drum en goed gecomponeerde prognummers. Keyboards zijn goed maar werken meer ter ondersteuning dan dat ze manifest op de voorgrond treden, wat bij sommige progbands wel soms anders is. Alle nummers klinken aangenaam en goed zonder echte uitschieters. Op ‘Night’s Descending’ horen we als gastzanger niemand minder dan Daniel Gildenlow van Pain Of Salvation wat dit nummer toch een extra cachet geeft. Met ‘The Persistence’ heeft Kingcrow een aardige progplaat uitgebracht met zeer aangename, geen al te complexe, muziek voor een breed publiek. Ideaal voor nieuwkomers om kennis te maken met de band. Voor bestaande fans een leuk toemaatje voor hun collectie Kingcrow albums.

Bart Verlinde (80)

Sensory Records / The laser’s Edge

Tracklist: 1. Drenched 2. Closer 3. Everything Goes 4. Folding Paper Dreams 5. The Persistence 6. Every Broken Piece Of Me 7. Devil’s Got A Picture 8. Night’s Descending 9. Father 10.Perfectly Imperfect 11. Timeshift Box 12. Fading Out PT.III 13. Phlegethon

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *