Aeternus: Heathen

‘Heathen’ is het achtste full-album van het Noorse Aeternus, een trio dat sinds 1993 de metal wereld onveilig maakt met hun mix van black en death metal die ze in een donker jasje presenteren. Nog steeds, en dat reeds sinds de opstart, is Ares (gitaar, vocals) de drijvende kracht achter de band. Op Dit nieuwste werkstuk wordt hij omringd door bassist Eld en drummer Phobos voor zeven donker uit de kluiten gewassen tracks die je mee nemen op een zware en vooral duistere trip. Opvallend is het feit dat de mix van black en death metal geregeld doorbroken wordt met heel melodieuze fragmenten die het gevoel van onbehagen, gecreëerd door de stevige en zware stukken, nog extra in de verf zet. Een album dus met diepgang dat niet misschien niet voor elke liefhebber van het (sub)genre is weggelegd, maar waar Aeternus een patent lijkt op te hebben. Track na track weten de heren te overtuigen zodat elke liefhebber waarschijnlijk wel met een andere favoriete track op de proppen zal komen. As wij er echt een moten uit kiezen, gaan we voor ‘Boudica’ waar het melodieuze rustpunt omgeven wordt door mystiek en je terugvoert naar de tijd dat deze Keltische koningin van de Iceni leefde. Maar, en daar zijn we heel eerlijk in, we konden evengoed voor een ander nummer gekozen hebben.

Luc Ghyselen (82)

Dark Essence Records

Tracklist: 1. Hedning 2. The Sword Of Retribution 3. Conjuring Of The Gentiles 4. The Significance Of Iblis 5. How Opaque The Disguise Of The Adversary 6. Boudica 7. ‘Illa Mayyit

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *