Iskandr: Euprosopon

Het Nederlandse Iskandr uit Nijmegen, Gelderland en is eigenlijk een project van O., die je ook kent van Turia. Net als met Turia zorgt hij hier ook voor black metal en deze ‘Euprosopon’ is na ‘Heilig Land’ (2016) het tweede full-album dat de man op ons loslaat. Net als bij Turia laat hij zich hier enkel begeleiden door een drummer, in dit geval M. die ook bij Fluisteraars, een ander black metal gezelschap actief is. ‘Euprosopon’ telt slechts vier tracks, maar het zijn vier lang uitgesponnen tracks geworden die een uiterst beklijvende sfeer opwekken door middel van terugkerende ritmes en teksten over paganisme, zodat je toch een speelduur krijgt van meer dan veertig minuten. Veertig minuten die voor een heel beklijvende rit zorgen door het trance opwekkende gevoel dat elke track opnieuw uitstraalt. Het feit dat de man ook heel rustgevende stukken inbouwt zorgt ervoor dat het contrast met de echt heftige fragmenten immens groot is en dat zorgt op zich voor extra luisterplezier. Liefhebbers van het genre zullen met deze ‘Euprosopon’ van Iskandr heel wat uurtjes kunnen vullen want zelf betrap ik me erop dat ik na elke luisterbeurt meteen de “repeat”-knop opnieuw indruk.

Luc Ghyselen (85)

Eisenwald

Tracklist: 1. Vlakte 2. Regnum 3. Verban 4. Heriwalt

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *