Carnation: Chapel Of Abhorrence

2018 is kennelijk een topjaar voor Belgische Death Metal bands. Nieuw werk van Aborted, Carrion, Wound Collector en Chalice zorg(d)en voor een druk jaar. Ook Carnation komt met hun langverwachte debuut dit jaar opvrolijken. De opvolger van de ep ‘Cemetery Of The Insane’ liet een drietal jaar op zich wachten, maar tussentijds brachten de heren het live album ‘Live at Asuka Deathfest’ uit. Een concertregistratie van een concert in het verre Tokio, Japan die later nog eens uitgebracht werd als split met grote namen Skeletal Remains en Coffins, aangevuld met nummers van (voor ons) nobele onbekende Rude. Niet enkel Japan werd aangedaan, recentelijk werd samen met grootheid Pestilence Brazilië veroverd. Rijst de vraag: Zitten we met een nieuwe death metal ster aan het firmament? Afgaande op dit debuut kunnen we enkel volmondig ja antwoorden. Carnation vermengt Amerikaanse brutaliteit met een Zweedse aanpak. Voorbeelden zijn vooral Entombed, Dismember en Cannibal Corpse (Simon’s vocals alleen!) Eigenlijk is alles aanwezig op dit album. Een machtige strot, gemene, lompe gitaarriffs en een ritmesectie die op zijn eentje een flatgebouw kan naar beneden brengen. Nu is dit alleen niet genoeg voor goede songs, maar gelukkig kan deze bende kwaliteitssongs schrijven. Uitschieters op dit album zullen van persoon tot persoon verschillen. Voor uw dienaar was dit de titeltrack en opener ‘The Whisperer’ (mede dankzij die crunchy solo in laatstgenoemde). Feit is dat dit hele album een waanzinnige rit is met uitstekende death metaltracks. Season Of Mist, toch niet het minste label, ziet kennelijk ook wel graten in de jongens, aangezien ‘Chapel Of Abhorrence’ onder hun vleugels uitkomt. De opname gebeurde in de Project Zero Studio door de bandleden zelf. Voor de mastering zorgde echter levende legende Dan Swanö (Nightingale, ex-Edge Of Sanity, ex-Bloodbath) die ondertussen al in zo’n duizend albums een hand moet gehad hebben. Het geluid op dit schijfje is dan ook, net zoals alles anders op ‘Chapel Of Abhorrence’, top.

Levi De Luycker (90)

Season Of Mist

Tracklist: 1. The Whisperer 2. Hellfire 3. Chapel Of Abhorrence 4. The Unconquerable Sun 5. Disciples Of Bloodlust 6. Hatred Unleashed 7. Plaguebreeder 8. Magnum Chaos 9. Sermon Of The Dead 10. Fathomless Depths 11. Power Trip

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *