Two Of A Kind: Rise

Bassist Fred Hendrix is het brein achter Two Of A Kind en is tevens zanger in Terra Nova. Hij vormt met zijn broer Ron Hendrix op keyboard , gitarist Gesuino Derosas, drummer Hand In’t Zandt en de beide zangeressen Anita Craenmehr en Ester Brouns de band. Ze zijn afkomstig uit Nederland en brachten in 2007 hun debuut uit. Sindsdien is het even stil geweest rond de band, maar ze bleven bestaan. Sterker nog, zelfs na al die tijd bleef de originele line-up compleet ongewijzigd. We zetten goed in met ‘Here Is The Now’, een catchy meezinger waar ze hun troef van twee vrouwelijke stemmen meteen op tafel leggen. ‘Rock Your World’ is duidelijk gemaakt om mee te brullen, want de levendige rocker toont attitude. Ook het sprankelende ‘Wheel Of Life’ werd uit dat rock-vaatje getapt. De jaren tachtig lijken te herleven. Tijd voor een ballad ‘Naked’ met dualiteit in de vocalen. Veel tijd is er niet om tot rust te komen want de erg catchy meezinger ‘Rise’ is een goed uptempo nummer met prominente keyboardklanken. Een goede titeltrack dus. Ze zeggen soms dat mooie liedjes niet lang duren, wel, ik moet ze gelijk geven want dit duurt nog geen vier minuten, inclusief de gitaarsolo van Gesuino Derosas. Gebaseerd op een groovy bass en bonkende drum met gitaarondersteuning bolt ‘Touch The Roof’ zo voorbij. Opnieuw alle hens aan dek want het catchy eighties klinkende ‘Higher’ doet weer een gooi naar “beste nummer van het album”. Na een tweede ballad, ‘Alienation’, komen we bij ‘It Ain’t Over’, dat met een drumritme begint en dat het ganse nummer vasthoudt. De powerballad ‘Without You’ leidt ons naar de afsluiter ‘Run Girl’, die de schijf naar het einde toe laat walsen. Two Of A Kind brengt een mix van melodieuze rock en AOR, die soms pittig uit de hoek komt. “Heart meets Vixen” laat ons zeggen. De beide vrouwelijke vocalisten maken het uniek en tevens breekbaar. Soms lijken ze het moeilijk te hebben om bij krachtige nummers die extra push te kunnen geven, maar het album stelt niet teleur. Geen grote arrangementen, maar vlotte rock met stem op voorgrond, al blijft het gevoel dat er net nog iets te kort is om uit de massa te kunnen springen. Hopelijk laat een opvolger geen elf jaar op zich wachten.

Rocking Klingon (70)

Frontiers Records FRCD 877

Tracklist: 1. Here Is The Now 2. Rock Your World 3. Wheel Of Life 4. Naked 5. Rise 6. Touch The Roof 7. Higher 8. Alienation 9 It Ain’t Over 10. Without You 11. Run Girl

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *