Mr. Big: Live From Milan

Mr. Big werd in 1988 opgestart en wordt beschouwd als een van de eerste “supergroepen” met een line-up bestaande uit vocalist / gitarist Eric Martin, gitarist Paul Gilbert, bassist Billy Sheehan en drummer Pat Torpey. Hun mix van hard rock, glam metal, melodic rock en hair metal sloeg in ieder geval aan en leverde de band successen op als ‘To Be With You’ (een nummer één hit in vijftien landen (1992)) en ‘Just Take My Heart’. In 2002 leek een einde aan het sprookje te komen, maar zo’n zeven jaar later werd de band nieuw leven in geblazen en intussen blijft de band toeren en nieuwe albums afleveren. Op deze dubbel-cd vind je tweeëntwintig nummers die een mooi overzicht bieden van de muzikale nalatenschap van de band die live werden opgenomen tijdens hun doortocht in Milan in 2017 kort nadat hun meest recente album, ‘Defying Gravity’ (2017), op de markt was gekomen. De fans hebben er in ieder geval zin in want vanaf het openingsnummer ‘Daddy, Brother, Lover, Little Boy’ worden de refreinen meegezongen. Dat de heren vakmannen zijn op hun instrumenten, weten we ondertussen al lang: ze zijn dan ook op geen foutjes te betrappen. Vooral gitarist Paul Gilbert zorgt voor de ene mooie solo na de andere, terwijl ook de stem van Eric Martin nog steeds “top” is voor dit soort werk. Billy Sheehan (bass) en Matt Starr (drums) – die laatste vervangt de helaas eerder dit jaar veel te vroeg overleden Pat Torpey – zorgen voor de solide en betrouwbare basis. Deze ‘Live From Milan’ bestaat dus uit de twee cd’s (tweeëntwintig nummers) en een blu-ray (dezelfde tweeëntwintig nummers) zodat je dit viertal ook echt live aan het werk kan zien. Fans van de band hebben geen ectra duwtje in de rug nodig om dit kleinood aan hun collectie toe te voegen. Ondergetekende is nooit een echte fan geweest van Mr. Big (de sound is me net iets te gepolijst, te radiovriendelijk) en zal dit met dit album ook niet worden.

Luc Ghyselen (70)

Frontiers Records FRCDBR 872

Tracklist: CD1: 1. Daddy, Brother, Lover, Little Boy 2. American Beauty 3. Undertow 4. Alive And Kickin’ 5. Temperamental 6. Just Take My Heart 7. Take Cover 8. Green-Tinted Sixties Mind 9. Everybody Needs A Little Trouble 10. Price You Gotta Pay 11. Paul’s Solo 12. Open Your Eyes

13. Wild World 14. Damn I’m In Love Again / CD2: 1. Rock And Roll Over 2. Around The World 3. Billy’s Solo 4. Addicted To That Rush 5. To Be With You 6. 1992 7. Colorado Bulldog 8. Defying Gravity

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *