Cilf Magness: Lucky Dog

Clif Magness: voor mij persoonlijk een nieuwe naam in het wereldje van AOR / melodic rock. En dan ga je toch eens op zoek naar meer info i.v.m. de band en / of persoon. In het geval van Clif Magness is dit een persoon, een artiest die bekend staat als zanger / songwriter en in 1994 een vrij succesvol album scoorde met ‘Solo’, maar vooral bekendheid geniet als componist of mede componist van nummers voor o.a. Jack Wagner, Wilson Phillips, Céline Dion, Hanson, Steve Perry, Amy Grant, Jessica Simpson, Kelly Clarkson, Clay Aiken en … Avril Lavigne. Echt voor bekende namen uit de rock en / of metal wereld zitten daar niet tussen. En meteen weet je ook waar je de melodic rock / AOR die Clif Magness componeert en hier brengt zich situeert: duidelijk aanstekelijke, radiovriendelijke popdeuntjes met wat rock invloeden. En kijk, heel sporadisch zitten daar ook wel een paar nummertjes tussen die ik graag hoor langs komen als ik de soep en de patatten aan het opeten ben en die dan het ene oor binnen en het andere terug buiten rollen en waarvan ik denk “dat is wel een leuk nummer”, maar waar ik verder geen aandacht aan besteed. Zo ook op deze ‘Lucky Dog’ van Clif Magness. Een paar nummertjes zijn best wel OK, maar voor het overgrote deel van de elf tracks op dit album, druk ik toch op de “skip”-toets. Misschien leuk en goed voor de liefhebbers van een van eerder genoemde namen, maar veel te weinig “body” en kracht om hier te overtuigen. Zelfs mijn dochters, die helemaal geen metal en / of rockfanaten zijn, vinden dit “dertien in een dozijn” wegens veel te zeemzoet.

Luc Ghyselen (50)

Frontiers Records FRCD 875

Tracklist: 1. Ain’t No Way 2. Don’t Look Now 3. Unbroken 4. Like You 5. Love Needs A Heart 6. Nobody But You 7. Maybe 8. Shout 9. Rain 10. All Over My Mind 11. My Heart

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *