Venues: Aspire

Het debuut van Venues is een feit. Na twee heerlijke ep’s is het dan zover dat ze mogen debuteren op het nevenlabel van Nuclear Blast: Arising Empire. Op die manier worden ze labelgenoten van The Charm The Fury en Spoil Engine. Net zoals beide genoemde bands heeft Venues en zangeres, maar Venues heeft ook nog een zanger. Metalcore dus met dubbele vocalen en op Nuclear Blast. Dit moet wel goed zijn en dat is het ook. Het geluid is vrij commercieel, maar Eskimo Callboy is dit niet. Laat ons stellen dat de productie helder en scherp is en de muziek voorzien van de nodige stevige hooks, maar anderzijds zich ook ertoe lenigt om mee te brullen. Productie was in handen van Christoph Wieczorek (ANNISOKAY), die ook eventjes meezingt in ‘Fading Away’. Ik kan me voorstellen dat dit in Duitsland zal aanslaan, voor de Benelux denk ik dat het een moeilijker opgave gaat worden. Nochtans doet de band haar uiterste best om een gevarieerd album te brengen, ergens ervaar ik nog wat onzekerheid om de geijkte paden van melodieuze metalcore te verlaten, maar niettemin is de potentie daar om het genre te ontstijgen op een dag. Alles klopt op dit album: productie, spel, zang. Nuclear Blast heeft geen kat in een zak getekend, maar een band die ze voorlopig best laten rijpen en hun ding laten doen. Vroeg of laat zal het talent van Venues iets moois op deze wereld zetten. Venues is een ontdekking, die ik asap live wil ontdekken.

Fredrik Blieck (88)

Arising Empire / Nuclear Blast

Tracklist: 1.We Are One 2. Lights 3. The longing 4. Fading Away 5. The Epilogue 6. Dilemma 7. My True North 8. Star Children 9. Nothing Less 10. Shades of Memory 11. Silence 12. Ignite

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *