Jungle Rot: Jungle Rot

Goeie muziek hoeft niet altijd te verrassen. Neem nu Jungle Rot als voorbeeld. Al meer dan vijfentwintig jaar produceert de Amerikaanse band death metal albums aan de lopende band zonder ooit echt aan hun formule te sleutelen. Ze nemen dan ook vooral een voorbeeld aan de landgenoten die hen vooraf zijn gegaan: Cannibal Corpse, Six Feet Under, Deicide,… De groep liet al een heuse lijst slachtoffers (aka ex-leden) achter zich, maar deze keer kwam drummer Jesse Beahler hen in de studio vervoegen. Deze naar de band zelf getitelde album is reeds hun negende en ook hier krijgen we weer de typische groovende death metal met thrash toets te horen. Jungle Rot focust vooral op een goede catchy song te schrijven en slaat op dit album meteen raak en blijft dit doorheen tien tracks doen. Je zou het eenvoudig kunnen noemen, en daarmee niet mis zijn, maar zo zou je iets missen. Jungle Rot heeft de charme van vroege Amerikaanse death metal begrepen en kan daarmee op een trouw publiek rekenen. Zelfs Schmier van Destruction is het met de jongens eens en is te horen op ‘Fearmonger’. Dat is niet de enige overduidelijk aanwezige thrash toets die het album krijgt, aangezien er afgesloten word met ‘Terrible Certainty’ van die andere grote Duitse band, Kreator. Een track die ze trouwens compleet naar hun hand zetten. Vaak is toegankelijk een lelijk woord, maar voor dit album kunnen we dit gerust een voordeel noemen. Dit zou dan ook een ideaal album zijn voor mensen die het death metal genre willen verkennen. Wij zitten alleszins met fameus wat nekpijn dankzij dit schijfje.

Levi De Luycker (90)

Victory Records

Tracklist: 1. Send Forth Oblivion 2. Delusional Denial 3. A Burning Cinder 4. Triggered 5. Fearmonger 6. Stay Dead 7. Glory For The Fallen 8. Pumped Full Of Lead 9. Twisted Mind 10. Terrible Certainty

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *