The Radio Sun: Beautiful Strange

Het Australische viertal The Radio Sun is een vrij bezige band. Zo komt sinds 2014 ieder jaar een nieuw album op de markt – ‘Beautiful Strange’ is zodoende hun vijfde creatie – en zijn ze graag gezien gasten op een aantal melodic rock festivals. Hun sound is dan ook heel radiovriendelijk en catchy en blijft dus liefhebbers van melodic rock bekoren. Zelf vinden we het iets te gepolijst, te poppy, te radiovriendelijk om ons echt te kunnen overtuigen: we hebben het liever iets rauwer en krachtiger. Natuurlijk is er niets mis mee en zijn er een pak liefhebbers voor deze The Radio Sun – anders zal je niet ieder jaar opnieuw een album op de markt brengen – maar het is net alsof we het allemaal eens eerder (en beter) hebben gehoord. Toch beschikt het viertal over voldoende kwaliteiten: de loepzuivere vocalen van Jason Old, het knappe gitaarspel van Stevie Janevski en de goede ritmesectie van Anthony Wong (bass) en Gilbert Annese (drums). De laatste drie staan dan ook nog in voor de nodige background vocalen. Maar toch missen we dat ietsje extra’s die ervoor kan zorgen dat deze band uitsteekt boven de talrijke andere bands in het genre. Nu vinden we deze ‘Beautiful Strange’ opnieuw een leuke stijloefening, maar echt warm worden we er dus niet van wegens te gepolijst, te radiovriendelijk.

Luc Ghyselen (65)

Pride & Joy Music PJM 11428

Tracklist: 1. Hold On Tight 2. Believe In Me 3. Should Have Listened To My Heart 4. As Long As You Want Me 5. Out Of This World 6. Miss Wonderful 7. Have You Got What It Takes 8. I Do Not Want To See You Cry 9. Hearts On Fire 10. Beautiful Secret 11. Five Years After 12. Standing Tall United

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *