Bar Stool Preachers: Grazie Governo

De verwachting waren toch wel hoog gespannen voor de tweede langspeler van deze Bar Stool Preachers. Het debuut van de Brighton boys, ‘Blatant Propaganda’, kreeg immers unaniem lovende kritieken en succesvolle tours en een deftige verkoop was de heren hun deel. Met het hand op het hart kunnen we echter iedereen geruststellen. ‘Grazie Governo’ is er opnieuw weer boenk op! Bar Stool Preachers brengt streetpunk (punk rock) met een fikse dosis ska. Die ska is trouwens niet enkel om tussen de punknummers eens een dansje te placeren, maar het echte werk, die de second wave ska van bands als The Specials en The Beat eert. Men draagt een een boodschap van sociale gelijkheid uit, die men ook in het echte leven naleeft. Zo stuurt men vluchtelingen T-shirts en treedt men op op lokale benefieten. Die echtheid straalt ook op ‘Grazie Governo’ over, het is de jongens menens. Langs de ene kant heb je de songs die het ska laken naar zich toe trekken zoals ‘Grazie Governo’ of ‘DLTDHYOTWO’. Anderzijds heb je songs als ‘Warchief’, ‘Cry Wolf’ en ‘2:22’ die grotendeels de punkkaart trekken. Een song als ‘Drink’ heeft naar onze mening zelf een knipoog naar een rockact als The Libertines. Toch zijn er nummers die nog meer schitteren dan andere op ‘Grazie Governo’. Zo is ‘Drive’ een amalgaam van het beste wat Bar Stool Preachers brengt. Wat ska, een explosie punk en een emotieve insteek. ‘8.6 Days’ is een meer punkrockgerichte en erg emotievolle song. ‘Choose My Friends’ is dan weer een ska-punk-mengeling, waar we Aimee Allen van The Interrupters als tegenpool van T.J. McFaull te horen krijgen. Frontman T.J. is trouwens de zoon van Cock Sparrer zanger Collin McFaull. Bar Stool Preachers kan het echter zonder die vermelding ook waarmaken. Dat bewijst deze ‘Grazie Governo’!

Levi De Luycker (89)

Pirate Press Records

Tracklist: 1. Grazie Governo 2. 8.6 Days (All The Broken Hearts) 3. Warchief 4. Choose My Friends 5. DLTDHYOTWO 6. 2:22 7. Drink 8. Drive 9. Cry Wolf 10. Raced Through Berlin 11. Since You 12. Force Fed 13. High Horse

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *