Kontinuum: No Need To Reason

Het vorige album, het tweede, van Kontinuum, ‘Kyrr’ , heb ik grijs gedraaid. Daarom was ik er als de kippen bij om hun nieuwe cd op te vragen . Deze Ijslandse band brengt een mix van ambient, post-rock en wat prog en dit op grandioze wijze en met een melancholische toets. Vooral de excellente zangwijze en de soms wat lijzige, atmosferisch kabbelende gitaarritmes resulteren in een speciale maar erg goede sound. O.a. te horen op ‘Low Road’, ‘Shivers’, ‘Neuron’ en het geniale ‘No Need To Reason’. Het gaat er “iets” steviger tegenaan op ‘Warm Blood’, ‘Stargaze’ en ‘Black Feather’, waar we zelf lichte grunts horen. Het ingetogen, rustige ‘Two Moons’ doet je volledig wegdromen: hier is de zang werkelijk aangrijpend. Kenmerkend voor de kwaliteit en het vakmanschap van deze Ijslanders is het feit dat dit album opgenomen werd in de studio van hun illustere landgenoten Sigur Ros met een zeer goede klank als resultaat. Goh, deze band kan je eigenlijk een beetje bestempelen als een “light “ versie van Katatonia, zonder dat dit negatief moet klinken. Kontinuum is immers absolute top in hun genre. Fans van het zwaardere werk laten dit best aan zich voorbij gaan: liefhebbers van goede , melancholische luistermuziek zullen hier zeker veel plezier aan beleven.

Bart Verlinde (83)

Season Of Mist

Tracklist: 1. Shivers 2. Lifelust 3. Warm Blood 4. Neuron 5. No Need To Reason 6. Low Road 7. Erotica 8. Stargaze 9. Two Moons 10. Black Feather

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *