Kormak: Faerenus

‘Faerenus’ is het debuutalbum van Kormak, een Italiaanse band uit de buurt van Bari die in 2015 werd opgestart naar de ideeën van vocaliste / fluitiste Zaira de Candia. Voornaamste ingrediënten die de sound van Kormak uitmaken zijn folk metal, Celtic metal en melodic death metal. Het resulteert in ieder geval in een onderhoudend album waar kracht hand in hand lijkt te gaan met melodie en waar de vocalen van Zaira met de meeste aandacht gaan lopen, zonder dat de overige leden in de kou blijven staan. Drums en bass zorgen voor de krachtige en snedige ondersteuning en geven het geheel een uiterst solide en stevige basis. Beide gitaristen voegen daar krachtige en knappe riffs aan toe en laten ook melodieuze leads horen. Maar de blikvanger zijn de fluiten en de vocalen van Zaira. Die laatsten nemen een heel spectrum voor hun rekening: cleane vocalen worden afgewisseld met zware en diepe grunts en stevige screams. Voeg aan dit alles ook nog het feit toe dat er tal van wendingen in ritme en tempo opduiken tijdens elke track en je verkrijgt dit onderhoudend album die je aandacht van begin tot einde weet vast te houden. Echt vernieuwend is het natuurlijk allemaal niet, maar het kwintet brengt hun songs begeesterend en echt goed en … meer moet dit niet zijn om met een knap debuut te kunnen pronken. Duidelijk een band om in de gaten te houden deze Kormak.

Luc Ghyselen (80)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Amon 2. March Of Demise 3. Sacra Nox 4. The Godess’ Song 5. The Hermit 6. Faerenus 7. Patient n° X 8. July 5 9. Eterea El

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *