Barros: More Humanity Please …

Het Portugese Barros is een project rond Paulo Barros waarmee de componist / gitarist classic (melodic) hard rock brengt en die, volgens de release-info, schatplichtig is aan Whitesnake, Van Halen en Harem Scarem. Meteen voldoende reden om mijn aandacht te trekken. En ja, classsic (melodic) hard rock is een term die de lading best dekt van de tien nummers op deze ‘More Humanity Please …’, maar wat betreft de vergelijking met de drie eerder genoemde bands … daar heb ik toch wel mijn twijfels over. We gaan maar meteen met de deur in huis vallen: op gebied van songwriting staat dit Barros mijlenver onder de invloeden. Maar ook het muzikale en het vocale aspect van dit gezelschap blijft overduidelijk onder het niveau van de invloeden. En we zullen maar heel eerlijk zijn, ondanks het vakkundig werk van Harry Hess die instond voor mastering en mixing, het best wel knappe artwork van Gustavo Sazes, is er geen enkele track die, en dat na verschillende luistersessies, blijft hangen. Dit is echt wel dertien in een dozijn. Voor geen enkele van de hier gebrachte ontstond er ene begeestering bij het beluisteren van dit album. Vocaal is dit goed, zonder ook maar echt de aandacht op te eisen. Bass en drums zorgen voor adequate begeleiding, maar iets extra’s toevoegen doet de basis nergens. Het gitaarwerk is ook al niet bijster opvallend: melodieus is het wel, maar een flitsende f vingervlugge gitaarsolo die écht de aandacht trekt, komt nergens langs. We kunnen dan ook besluiten dat deze ‘More Humanity Please …’ van Barros geen spek voor onze bek is geworden. Of lagen onze verwachtingen dan misschien te hoog?

Luc Ghyselen (55)

Rockshots Records

Tracklist: 1. My Everything 2. Disconnect 3. Kingdom For A Day 4. Take Me As I Am 5. Tearing Us Apart 6. When It Rains It Pours 7. Live Before We Die 8. A Love That Shines 9. More Humanity Please 10. How Does It Feel

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *