The Night Flight Orchestra: Sometimes The World Ain’t Enough

Het Zweedse The Night Flight Orchestra werd in 2007 opgestart door vocalist Bjorn Strid en gitarist David Andersson toen ze tijdens een tournee met Soilwork een gezamenlijke liefde ontdekten voor classic (seventies styled) rock. Op deze ‘Sometimes The World Ain’t Enough’, het vierde album ondertussen van de band, maken de heren dit nog eens overduidelijk kenbaar. Hou je van aanstekelijke deuntjes die een mix van vormen tussen classic rock en pop – denk aan o.a. Abba, ELO, Toto, Alan Parsons, Foreigner, … – en je komt aardig in de buurt. Twaalf tracks houden de heren je geboeid, als je tenminste liefhebber bent van genre. Wij gaan maar heel eerlijk zijn: met mondjesmaat kunnen we best wel genieten van deze tracks, maar het volledige album in een rit uitzetten, is er toch te veel aan, daar de heren wel hun stinkende best doen, maar nooit aan de top successen van eerder genoemde idolen kunnen tippen. Naar onze smaak klinkt het allemaal iets te veel gemaakt, net alsof de heren van The Night Flight Orchestra op zoek zijn naar een absolute top hit die kan wedijveren met de mega successen uit de seventies, en helaas voor The Night Flight Orchestra, ligt deze periode al een aantal decennia achter ons. Maar, en dat willen we wel benadrukken, voor wie is blijven hangen aan die aanstekelijke lichtvoetige pop / rock deuntjes, is dit een schijfje om te koesteren. Wij horen het toch liever een stuk krachtiger en steviger.

Luc Ghyselen (65)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. This Time 2. Turn To Miami 3. Paralyzed 4. Sometimes The World Ain’t Enough 5. Moments Of Thunder 6. Speedwagon 7. Lovers In The Rain 8. Can’t Be That Bad 9. Pretty Thing Closing In 10. Barcelona 11. Winged And Serpentine 12. The Last Of The Independent Romantics

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *