Paradise Lost: Believe In Nothing (remix / remastered)

Paradise Lost voorstellen hoeft waarschijnlijk niet meer: deze Britse band bestaat immers dit jaar dertig jaar. Hun repertoire is gigantisch en varieert van periode tot periode: van gothic tot doom en death metal tot een wat meer populairdere soort metal, soms zelfs wat poppy. De zang van grunt to clean, vaak een mix maar wel steeds super. Maar elke periode van deze Britse metal grootheid, al ben je nu fan of niet, wordt steeds gekenmerkt door muziek, sound en productie van het allerhoogste niveau. Na hun twee laatste – schitterende – albums, waar de band weer wat meer de zwaardere, ruigere toer op ging, hebben ze nu een album van het jaar 2000 heruitgebracht en geremixt. De band was immers niet echt tevreden van de productie van dit album en speelde al enige tijd met het idee om dit te herwerken en in een nieuw jasje te gieten. Het resultaat is inderdaad qua productie en sound top. Muzikaal is het niet slecht maar zeker niet mijn favoriet album van deze Britten. Daarom is het wat te mooi afgeborsteld, soms wat te poppy, te clean, te braaf. Ik hou immers van hun meer donkere, ruige kant. Deze remix is een goed metal album geworden en metalfans die niet vertrouwd zijn met het ganse oeuvre van deze band zullen dit best goed vinden, wat het trouwens wel is, maar echte Paradise Lost fans zullen mogelijks wat op hun honger blijven zitten. Betere nummers voor mij zijn wel ‘I Am Nothing’, ‘Illumination’, ‘Control’, ‘No Reason’ en het tragere maar echt mooie ‘World Pretending’.

Bart Verlinde (80)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. I Am Nothing 2. Mouth 3. Fader 4. Look At Me Now 5. Illumination 6. Something Real 7. Divided 8. Sell It To The World 9. Never Again 10. Control 11. No Reason 12. World Pretending

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *