Pounder: Faster Than Hell (ep)

Pounder, een band uit Los Angeles die sinds 2016 actief is staat klaar met een 7” genaamd ‘Faster Than Hell’. Na hun demo verscheen hun eerste ep in april 2017 en deze kreeg de naam ‘Heavy Metal Disaster’ met zich mee. Wat Pounder speelt? Ze omschrijven het zelf als ‘heavy fucking metal’. En laat dat net een term zijn die ons hart sneller doet slaan. Drie nummers, dus we verwachten absoluut geen moment van rust. Van een vliegende start gesproken: ‘Faster Than Fire’ knalt meteen je trommelvliezen aan flarden. Met een bas die opvallend luid in de mix zit en je met zijn ronkende klank het hele nummer door elkaar blijft schudden. Een lekker rauw nummer, vol energie en een zang die als gegoten zit in een muur van klank die de andere bandleden zonder enige vorm van twijfel op ons afsturen. Op ‘Last Stand’ horen we gelukkig hetzelfde als op ‘Faster Than Fire’. Snelheid, een bas die je trommelvliezen stilaan heeft doorboord en simpel maar melodieus soleerwerk. Dit alles naast de typerende stem van Matt Harvey. En deze kunnen sommigen onder ons misschien al van zijn andere muzikale bezigheden zoals bijvoorbeeld Dekapitator. En voor je het weet zit je aan ‘Come Alive’. Het laatste nummer op deze 7” dat je met zijn lichte Kiss-vibe ongetwijfeld weet te bekoren. Gelukkig spreken we hier niet over het discotijdperk van Kiss. ‘Come Alive’ is een rustiger nummer, met een tekst die verdacht veel op een liefdesnummer lijkt. Maar de typische ronkende bas is nog zeker aanwezig en wordt nog altijd vergezeld door de lekker klinkende gitaren. Pounder gaat dus door in hun reeds bekende stijl van hun vorige ep en legt de lat zelfs nog wat hoger. Een absolute “must listen” voor mensen die van heavy metal houden waar de nodige power en snelheid inzit. En voor mensen die altijd aan hun ‘bass boost’ knop zitten te prullen, deze ga je niet nodig hebben vandaag!!

Tom Kuppens (90)

Shadow Kingdom

Tracklist: 1. Faster Than Fire 2. Last Stand 3. Come Alive

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *