King Heavy: Guardian Demons

Er zijn veel bands die beginnen met ‘King’, denk maar aan King Woman, King Parrot, King Witch, King Goat. Blijkbaar wil iedereen koning worden. In dit landje is dit alleen Fluppe en zijn kinderen gegund. Dus zal Luce Vee nog effen moeten wachten of zijn ambities verleggen. Voor de duidelijkheid Luce Vee is Luther “Finlay” Veldmark en niet een of andere dame. Luce zingt overigens ook nog in Hooded Priest. King Heavy is toe aan zijn tweede album. Het doet me overigens plezier dat ze nog steeds getekend zijn bij Cruz Del Sur, wat toch een merknaam is die garant staat voor kwaliteit, denk maar aan Apostle Of Solitude, Argus, Dark Forest, Darkest Era, Lady Beast, Magister Templi, Steel Prophet, etc. Het eerste gelijknamige album wist zeker te bekoren. Benieuwd dus hoe de nieuwe klinkt. Ik moest eerlijk gezegd weer eventjes wennen aan Luce’s stem. De sfeer van de plaat is toch duidelijk doom metal en geïnspireerd op de grote namen van het genre. Na beluistering van de zes nummers heb ik een dubbel gevoel: OK, maar geen stap voorwaarts of achterwaarts en vooral de stem van Luce begint een beetje te vervelen na verloop van tijd. Het klinkt een beetje te prekerig en te weinig gevarieerd. Verder zijn alle tracks OK, maar toch te ruim gespekt van clichés. Soms spreken clichés wel aan, in dit geval valt de balans eerder neutraal uit. Niet f…k, niet wow, niet bah. Wat mij betreft kan dit beter. Ik ga het zeker niet aan mijn hart laten komen en toch maar gewoon de plaat kopen omdat ik geloof dat er potentieel in de band zit en die misschien de volgende keer volledig zal benut worden.

Frederik Blieck (71)

Cruz Del Sur Music (CRUZ 96)

Tracklist: 1. Guardian Demons 2. (Death Is But An Extreme Form Of) Narcosis 3. Doom Shall Rise 4. Cult Of The Cloven Hoof 5. Comy My Disciples 6. As In A Nightmare

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *