The Flesh: Dweller (ep)

Ik herinner me nog medio jaren 2000, toen een overvloed aan bands flesh in hun naam wou (Defleshed, Deeds of Flesh, …) The Flesh, niet te verwarren met de death metal band die kort opflakkerde begin jaren negentig, wil gewoon die hele titel opeisen. Geen probleem voor ons, de Nederlanders klinken dan ook strak genoeg dat ik ze dat gerust wil gunnen. De band, waarvan de leden hun sporen reeds verdienden bij Herder, Blood Diamond en Feast, presenteren op hun eerste ep, ‘Dweller’, een mix van donkere metal, hardcore en crust. De zwartgeblakerde muziek ademt dan ook agressie en emotie, en klinkt ondanks de hevige lading weldoordacht. Vreemd dat hier nog geen platenmaatschappij achter zit, maar zo’n ep dient dan ook om de wereld kennis met je te laten maken. Typerend voor The Flesh zijn de grafstem van zanger Jelle, de kletterende bas en een algeheel log geluid met angstige sfeer, waar toch nog melodie in doordringt. De nummers op ‘Dweller’ zijn lofzangen op spirituele, fysische en emotionele slijtage. Zware kost, maar we kunnen dit gerust ook aanraden aan luisteraars die de lyrics weinig interesseren. Mensen die eens willen kennismaken raden we dan ook opener ‘Tot In Den Treure’ of ‘Salax’ aan. Hopelijk snel een label voor deze jongens.

Levi De Luycker (81)

Independent Release

Tracklist: 1. Tot In Den Treure 2. Black Rain 3. Siren’s Call 4. Dweller (In The Dark) 5. Salax 6. Thrones In The Sky 7. A Knife To The Conformist 8. Fire Red Gaze

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *