Bleeding Through: Love Will Kill All

Zes jaar is lang wachten op nieuw werk van een band, zeker als het een toonaangevende band betreft. Bleeding Through is zo’n band die sedert hun debuut in 2001 onmiddellijk een gevoelige snaar wist te raken bij mij. ‘Gevoelige snaar’ is wellicht een verkeerde uitdrukking, aangezien het snarenwerk van Bleeding Through redelijk extreem is. Ik weet niet of de nieuwe ‘Love Will Kill All’ verwijst naar derde album, ‘This Is Love, This Is Murderous’. In elk geval krijgen we anno 2018 de achtste Bleeding Through plaat op het menu en daar zijn we zeer blij mee, al moeten we het wel stellen met slechts zevenendertig minuten, hun kortste album tot op heden. Ondertussen zijn ze ook veranderd van label en hebben ze getekend bij Sharptone, sublabel van het grote Nuclear Blast. Daar horen ze volgens mij nu thuis. En hopelijk krijgen ze bij Nuclear Blast de aandacht die ze verdienen. Op basis van wat ik hoor zou het label de band best een duwtje in de rug geven. De openingsintro verraadt nog niet veel, maar vanaf ‘Fade Into The Ash’ is het prijs. Weinig bands die zoveel gebalde agressie kunnen bundelen met melodie tegelijkertijd. Voor zij die Bleeding Through niet zouden kennen, verwacht hier geen Faith No More-achtige toestanden. Bleeding Through is een extreme metal band, Faith No More is een … Verder mag ik gerust stellen dat dit album één hoogtepunt is. Deze plaat zal nog geregeld op mijn speler terechtkomen en hopelijk zien we ze binnenkort live aan het werk. Misschien ook nog even vermelden dat de line-up ongewijzigd bleef sedert voorganger ‘The Great Fire’, op het vertrek van gitarist Dave Nassie na. En dat ze geen zes jaar meer wachten met een volgend album. Volgens mijn berekeningen zou dat binnen drie jaar moeten zijn, maar wie ben ik (in elk geval geen wiskundige, wel een Bleeding Through fan).

Frederik Blieck (90)

Sharptone Records / Nuclear Blast

Tracklist: 1. Darkness, A Feeling I Know 2. Fade Into The Ash 3. End Us 4. Cold World 5. Dead Eyes 6. Buried 7. No Friends 8. Set Me Free 9. No One From No Where 10. Remains 11. Slave 12. Life

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *