Bloodbark: Bonebranches

Bloodbark is een vreemde eend in de bijt: land van herkomst, namen van de muzikanten zijn onbekend en dit op uitdrukkelijk verzoek van de bandleden zelf. Ze willen bewust anoniem blijven en de muziek voor zich laten spreken. En deze spreekt voor zich, en hoe! ‘Bonebranches’ bevat slechts drie ellenlange nummers maar deze zijn alle drie pareltjes in het genre van atmosferische post rock / black metal. Afwisselend zeer sfeervolle, zweverige melodie├źn die bijna klinken als klassieke muziek met bij wijlen zeer ingetogen pianospel, en snelle riffs met dubbele drums en licht schreeuwerig gezang. Zoals vaak in dit genre is de zang ondergeschikt aan de muziek en dit is ook bij Bloodbark zo. Laat je gewoon vervoeren door deze schitterende muziek. Alle nummers zijn immers zo goed opgebouwd, zeer melodieus. Zelfs op de hardere passages blijft de melodie zeer goed standhouden zodat je dit album telkens weer opnieuw wil horen. Ik heb dit album alvast op een week tijd al grijs gedraaid. Klasbakken deze onbekende mannen.

Bart Verlinde (90)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Eyeless Winter 2. Ferns And Roads 3. As Wolves

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *