The Slyde: Awakening

‘Awakening’ is het debuutalbum van de Canadese progrockband The Slyde, waarvan in de muziekmedia gewag wordt gemaakt dat de zangstijl lijkt op die van Geddy Lee, zanger van hun illustere landgenoten van Rush. Meer heeft ondergetekende niet nodig om van ‘Awakening’ een review te schrijven. Rush blijft mijn favoriete band aller tijden en ik ben ook een groot progfan. En The Slyde heeft mij aangenaam verrast: leuke prog rock met zeer aanstekelijke gitaarriffs, diverse melodieën, goed percussiewerk en inderdaad een zanger – Nathan Da Silva – die wat aan de beginjaren van Geddy Lee bij Rush doet denken. Sommigen zullen zelfs denken dat het vrouwelijk zang betreft. Het album is een aaneenschakeling van goede nummers waarbij ‘These Wars’, ‘So Blind’ (waar ik Styx in hoor) en ‘Back Again’ ondanks de diversiteit van de nummers toch de kroon spannen. The Slyde brengt geen ingewikkelde prog met een overload aan keyboards of nummers van bij de tien minuten, wat soms wel eigen is aan het genre, maar tien frisse, zeer toegankelijke nummers van rond de vier minuten (behalve het korte openingsnummer) waar je een instant feel good gevoel aan over houdt. Dit is geen top maar wel goede muziek en een prima debuut van een band om in de gaten te houden.

Bart Verlinde (83)

Independent Release

Tracklist: 1. Awaken 2. Walk With Me 3. In Silence 4. These Wars 5. Awakening 6. So Blind 7. Fading 8. Join The Parade 9. Divide 10. Back Again

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *