Skiltron op 17 juni in Le Cercle

Op zondag 17 juni komt het Argentijnse folk metal gezelschap Skiltron naar Le Cercle in Chapelle-lez-Herlaimont. Deze band is immers op Europese rondreis naar aanleiding van hun passage op twee grote zomerfestivals: Wacken Open Air en Bloodstock Open Air.

Skiltron werd opgestart in 2004, maar heeft ook een voorgeschiedenis onder de naam Century. Onder de naam Skiltron zorgde het gezelschap reeds voor vijf goed ontvangen full-albums waar ze hun mix van power metal en Celtic folk metal op presenteren. Tekstueel halen de heren hun inspiratie uit folklore, Schotse (!!!) geschiedenis en paganisme. Meteen een ideale gelegenheid om met deze band kennis te maken.

Maar de organisatoren van dit evenement zien het iets ruimer en nodigden ook nog eens vier Belgische bands uit die dag. Zo mag Coliseum in de namiddag – vanaf 16h15 om precies te zijn – het feestje op gang trekken. Coliseum is een vijftal uit de buurt van Luik dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van melodic death metal.

Daarna is het de beurt aan Trikhorn, een zestal dat ook al uit de buurt van Luik afkomstig is en een mix brengt van piraten metal en folk metal. Inspiratie voor hun sound halen ze bij o.a. Alestorm, Turisas, Korpiklaani, Ensiferum, Eluveitie, …

Daarna volgt het uit de buurt van Brussel afkomstige La Maisnie Hellequin, een viertal dat met authentieke instrumenten als doedelzak en hurdy gurdy zorgt voor een medieval folk feestje.

En ook Cathubodua mag er nog bij. Deze band uit de buurt van Leuven brengt epic symphonic metal met een folky toets dankzij een viool. Hun ep uit 2016 – ‘Opus I: Dawn’ – werd goed ontvangen en smaakte naar meer en ook live staat dit gezelschap garant voor een uitstekende show.

Meteen dus vijf goede redenen om er op zondag 17 juni ook bij te zijn.

Meer info vind je alvast op: https://www.facebook.com/events/1568919726561488/

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *