Infinitas: Skylla (ep)

Met de ‘Skylla’ ep onderneemt Infinitas een nieuwe poging om wat exposure te winnen. De band uit Muotathal verdient wel jullie aandacht dus misschien beste van introduceren wie ze precies zijn. Opgericht in 2009 door Piri en Selv werd de band al vlug aangevuld met een zangeres en violoniste. Na enkele wijzigingen in de line-up gaat de band nu verder met Andrea Böll als zangeres en Irina Melnikova als violoniste. De sound wordt omschreven als melodic thrash metal. Naar mijn mening is Encyclopaedia Metallum accurater met folk / heavy metal als omschrijving. Uiteraard heeft het gebruik van een viool automatisch een folky touch, maar ik zou de band niet typeren als een folk metalband. Naar mijn mening geeft de nieuwe ep ook geen goede impressie van de band omdat er geëxperimenteerd wordt met akoestische versies zoals in ‘Samael’ en ‘Leprechaun’. ‘Skylla’ zelf met outro ‘Conclusio’ heeft en beter beeld van de band. Niettemin staan er geen vullers op deze ep. Ik moet ook toegeven dat de band zowat de meest informatieve band is die ik ooit ben tegengekomen. Zowat over alles is er een uitleg of zijn er foto’s. Qua marketing kan dit tellen. Ik zou toch voorstellen aan de eerbiedwaardige lezer om eerst het album ‘Civitas Interitus’ aan en luisterbeurt te onderwerpen. Dit album uit 2017 is een mooi staaltje van de kunde van Infinitas en het moet gezegd dat het artwork adembenemend is. Het doet denken aan de grafische layout van bordspellen zoals je bij 999 Games, White Goblin of Days of Wonder terugvindt. Vanaf nu heeft deze band mijn aandacht.

Frederik Blieck (81)

Independent Release

Tracklist: 1. Skylla 2. Conclusio 3. Samael 4. Leprechaun

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *